ANNONS

Kommuner i enad front mot hot och våld i nära relationer

Mikael Landberg, Vaxholms stad
– Vi vill visa att det finns hjälp att få, säger Mikael Landberg, projektledare för kampanjen "Våld är aldrig O.K. Sju kommuner samarbetar.
Förekommer det hot, tvång eller våld i din familj? Då kan du få hjälp.
Det är budskapet när sju kommuner i Stockholm går ihop i kampanjen ”Våld är aldrig O.K.”
– Det här är en väldigt viktig fråga, säger Mikael Landberg, projektledare för kampanjen.
ANNONS

Hot, tvångssex, nedlåtande ord, utpressning, skadegörelse, hedersrelaterat våld, aggressivt beteende, isolering och kontroll.

För den som råkar ut för något av detta kan det vara särskilt svårt att komma ifrån det om det är närstående som står för förtrycket.

Inte bara våld som skadar

Nu har sju kommuner – Vaxholm, Täby, Österåker, Danderyd, Norrtälje, Vallentuna och Lidingö – gått i hop för att gemensamt visa att det finns hjälp att få.

– Det är inte bara det fysiska våldet som skadar och utgör en destruktiv familjesituation, säger Mikael Landberg på socialförvaltningen i Vaxholms stad som tagit initiativ till kampanjen.

– Det finns fler beteenden som är oerhört destruktiva för de som lever i en sådan relation, både för den som utövar beteendet och den som lever i ständig rädsla.

Coronapandemin kan förvärra

Kampanjen var planerad sedan tidigare men har fått extra aktualitet genom coronapandemin som slår särskilt hårt mot de som redan innan kan uppleva sig vara utsatta och isolerade.

Under två veckor från mitten av augusti kommer de sju kommunerna att informera särskilt om att hjälp finns att få av kommunen där man bor. Det kan handla om stöd och råd till både våldsutsatta och till våldsutövare för att kunna bryta  skadliga familjemönster.

Den som behöver hjälp uppmanas kontakta sin hemkommun.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.