KOMMUNKOLLEN: L vill införa trygghetsvakter

Liberalerna vill att trygghetsvakter införs i Haninge.
Liberalerna vill att trygghetsvakter införs i Haninge.
Liberalerna vill införa trygghetsvakter i Haninge – och Port 73 utsedd till Stockholms näst bästa handelsplats av branschtidning. Här är Kommunkollen Haninge, torsdag.

L vill införa trygghetsvakter i Haninge

Liberalerna i Haninge har lämnat in en motion om att införa trygghetsvakter i kommunen enligt samma modell som prövats i Landskrona.

Tidigare har SD Haninge föreslagit trygghetsvakter vid pendeltågsstationerna i Handen och Västerhaninge.

– Att kunna vänta på bussen en sen kväll utan oro, gå hem från krogen eller låta sitt barn gå ensam från kompisen eller cykla hem själv efter träningen är också frihet. Det är något som borde vara självklart för alla som lever här i Haninge men så är det inte i dag, säger Tobias Hammarberg, gruppledare för Liberalerna Haninge.

– Det är välkänt att lokala moralpoliser utsätter kvinnor för nedsättande kommentarer, påtryckningar och hot vilket begränsar deras frihet, fortsätter han.

Branschtidning: Port 73 Stockholms näst bästa handelsplats

Port 73 når en andra plats i hela Stockholm när kunder fått ranka 321 köpcentrum i hela Sverige i branschtidningen Market.

Port 73 fick dessutom högst betyg av alla handelsplatser i Stockholm i kategorierna prisnivå, bekvämlighet och parkeringsmöjligheter.

– Vi är otroligt tacksamma och glada att få den här uppskattningen från våra kunder, säger Chris Helin, marknadsområdeschef på fastighetsägaren Atrium Ljungberg.

På Port 73 har lunchrestaurangernas omsättning ökat med 32 procent under 2016. Market har sedan 2007 genomfört undersökningar om vad kunderna tycker om Sveriges köpcentrum.

Årets rapport omfattar 3 400 intervjuer med personer från 15 år och uppåt.

Avion shopping i Umeå kom på första plats och är Sveriges bästa köpcentrum, enligt Market.