ANNONS

Kommunledningen efter bombhotet: ”Fullständigt oacceptabelt”

Ida Texell, Bombhot Upplands-Bro, Fredrik Kjos
Kommundirektören Ida Texell, polis vid dagens insats i Kungsängens centrum och kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M)
Efter en natt med 18 bilbränder och en misstänkt bombväska utanför kommunhuset i Kungsängen är kommunledningen fast besluten om att trygghetsarbetet måste fortgå – och stärkas.
ANNONS

Mitt i:s utsända möter kommundirektören Ida Texell i Bro centrum strax innan lunch. Hon berättar att hon precis fått besked från kommunens säkerhetschef att faran är över.

– Att ställa ut en väska som det står bomb på utanför kommunhuset är en typisk provokation mot dem som jobbar i det offentliga, säger Ida Texell strax intill en polisbil som står uppställd på torget.

Nu vill Ida Texell att kommunen ska ta tag i situationen, bland annat genom att arbeta med ”alla våra invånare”.

Ida Texell kommundirektör Upplands-Bro

Ida Texell, kommundirektör. Foto: Åsa Sommarström

– Även med polisen, vi har ett samverkansavtal skrivet med dem sedan tidigare, nu måste vi jobba med det, säger Ida Texell.

Fredrik Kjos (M): ”Oacceptabelt att det finns personer som tar sig rätten till detta”

Kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M) är noga med att polisen måste få chans att utreda händelserna och vill inte föregå detta arbete.

– Nu vet vi inte varför det som har hänt har hänt, det här måste polisen få ge sin syn på nu. Oaktat det så är det oacceptabelt att det finns personer som tar sig rätten att ställa ut bombattrapper och liknande så som vi sett idag, säger Fredrik Kjos (M).

Fredrik Kjos, Upplands-Bro, kommunstyrelsens ordförande

Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande. Foto: Upplands-Bro kommun / Åsa Sommarström

Då Mitt i pratar med honom är klockan strax innan 14 på onsdagen vilket innebär att kommunstyrelsen sammanträder. Fredrik Kjos berättar att mötet inte påverkas av dagens händelser men att politiker med frågor och funderingar kommer att ges utrymme under mötet.

ANNONS

Mer bestämda i trygghetsarbetet

– Vi har ett viktigt uppdrag, det är att driva den här kommunen och det finns så många som vill se en positiv utveckling och därför kommer vi att fortsätta arbeta.

Vad tänker du kring dagens händelser?

– Det här är fullständigt oacceptabelt och snarare blir vi mer bestämda i vårt arbete att jobba med tryggheten på det sätt vi gör, säger Fredrik Kjos.


 

Nyhetstips tips oss tipsa redaktionen på Mitt i

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.