ANNONS

Konflikt mellan kriminella bakom skjutningar

Tre skottlossningar inträffade inom loppet av en vecka i Bandhagen och Hagsätra. En konflikt mellan kriminella grupper ligger bakom skjutningarna och polisen söker nu efter vittnen.
ANNONS

Tre skjutningar har inträffat inom loppet av en vecka i Bandhagen och Hagsätraområdet.

Den första skottlossningen inträffade på nyårsnatten i Hagsätra. En skottsalva avlossades. På nyårsdagens kväll inträffade en skjutning mellan bilar i ett bostadsområde i Hagsätra. Då träffades även en fasad. Ett 30-tal tomhylsor hittades på platsen.

Natten till förra tisdagen skedde ytterligare en skottlossning i Hagsätra. Ett vittne ringde polisen och uppgav att det skjutits mellan två bilar i en gatukorsning.

Ett antal tomhylsor hittades på platsen. Ingen skadad person eller skadat fordon har påträffats.

– Det rör sig om en konflikt mellan olika grupperingar som rör sig i Hagsätra, säger Karin Solbergs vid söderortspolisen.

Kjell Lindgren, presstalesperson vid polisen, menar att det är en ohållbar situation.

– Vi kan inte ha skottlossningar ute på stan. Det är en uppenbar risk att utomstående skadas när man beter sig på det här sättet. Vi vill komma åt alla vapen som finns på marknaden och har därför tillsatt speciella grupper som ska försöka identifiera de här genom utredningsarbete och inre spaning, säger han.

Polisen har med anledning av skjutningarna också förstärkt närvaron och det brottsförebyggande arbetet i området.

– Vi har startat en insats där vi har extra mycket uniformerad personal i de här områdena för att förebygga fler skjutningar, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid polisen.

ANNONS

Polisen efterlyser nu observationer och uppgifter som kan vara till hjälp i utredningsarbetet. Polisen uppmanar allmänheten att lämna tips via polisens telefonnummer 114 14.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.