ANNONS

Efter konkursen – djupa schakt och uppgrävda vägar oroar

Gladö Kvarn
Flera meter djupa schakt är dåligt avspärrade och vägar helt uppgrävda i Gladö Kvarn sedan entreprenören ansökt om konkurs.
I Gladö Kvarn har helt uppgrävda vägar och flera meter djupa schakt bara lämnats sedan entreprenören ansökt om konkurs.
Arbetet står helt still och kommunen ska nu fylla igen de mest akuta hålen.
Tidigaste i början av nästa år kan arbetet vara igång igen.
ANNONS

Grävarbetena i Gladö Kvarn har stått helt stilla i en vecka sedan entreprenören, som ska utföra arbetet, ansökt om konkurs.

Läs mer: Mitt i allt grävarbete – företag i konkurs

Många boende i området tar sig inte fram till sina fastigheter och vittnar om flera meter djupa schakt som är dåligt avspärrade, och vägar som är helt uppgrävda.

– Vissa schakt är tre meter djupa. Varje dag riskerar barn som leker, hundrastare men även vanlig trafik att ramla ner i schakt som är dåligt utmärkta eller dåligt avspärrade, säger Thomas Nylén som bor i området.

glado

På Pålvägen tar sig de boende sig inte fram.

Enligt kommunen jobbar man sedan i onsdags med att fylla igen hål på Gruvvägen, Pålvägen, Fjällgårdsvägen och delar av Gladövägen. Det arbetet beräknas pågå upp till två veckor.

– Vi lägger igen de mest akuta hålen så att framkomligheten och säkerheten är godtagbar. Jag förstår att det är krångligt och besvärligt för de boende, men jag anser inte att det är samhällsfarligt, säger Lotta Berggren på Huddinge kommuns gatu- och trafikavdelning.

Enligt henne har kommunen det senaste halvåret varit medveten om SIAAB:s knackiga ekonomi, men att det skulle leda till konkurs kom som en överraskning.

– Det gick vissa rykten om deras ekonomi, så vi har hela tiden haft koll på att vi inte har betalat ut en massa miljonern utan att arbetet redan gjorts, säger hon.

ANNONS

Många i området är upprörda över det som hänt och ser kommunens agerande genom hela processen som inkompetent. Hur ser du på det?

– Jag är också arg över det som har hänt, men att det skulle vara inkompetent skött för stå för dem. När vi upphandlade fanns det inga indikationer på att det skulle bli så här, utan SIAAB uppfyllde alla krav med råge, säger Lotta Berggren.

Nu väntar en ny upphandling, och innan arbetet kan dra i gång igen kan det ta minst en till två månader.

– Vi jobbar på olika scenerier, men vår ambition är att inte tappa för mycket i sluttid. Under vinterperioden hade arbetet ändå inte gått på full fart, säger Lotta Berggren.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.