Konsert i Brevik till förmån för rent vatten

Martin Stenmarck och Lidingö musikskola ger välgörenhetskonsert.
Martin Stenmarck och Lidingö musikskola ger välgörenhetskonsert.
Martin Stenmarck ska tillsammans med elever från musikskolan på Lidingö sjunga in våren i Breviks kyrka.

På onsdag den 20 april klockan 19 stämmer Martin Stenmarck och Lidingö musikskola upp i Breviks kyrka. Från musikskolan kommer en 40 röster stark kör, en stråksektion och en gitarrsektion med drygt 25 elever.

– Det blir en musikblandning utifrån temat sol och vatten. Alla elever tycker att det ska bli jättekul att samarbeta med en känd artist, säger körledaren Annelie Johansson.

Konserten anordnas av Lions club, Lidingö.

– Vi ville ordna något på vårkanten och vi har försökt med loppis och vårmarknad. Nu provar vi med en konsert, säger Roger Anbratt, president.

Han frågade Lidingöbon Martin Stenmarck, bland annat känd från Melodifestivalen, som var med på noterna och ställer upp ideellt.

Konserten ges till förmån för ett projekt som ser till att människor i utvecklingsländer kan få ta del av rent varmt vatten.

– Det är ett projekt som vi stött tidigare. Blir det fullsatt i kyrkan så får vi in 44 000 kronor och det räcker för att tillverka 36 vattenanläggningar, säger Roger Anbratt.

Solvatten är en soldriven vattenrenare för hushåll i utvecklingsländer, som inte bara renar vattnet utan även värmer det till 75 grader, utan el, batterier eller kemikalier.

Biljetter till konserten kan köpas på Viking spel och tobak i Lidingö centrum och kostar 200 kronor.