ANNONS

Arriva: ”Inte konstaterat att bussen brunnit”

Arriva vill ännu inte gå med på att bussen börjat brinna.
Arriva vill ännu inte gå med på att bussen börjat brinna.
Bussoperatören Arriva har ännu inte utrett vad som hände när en buss, enligt passagerare, började brinna vid Jakobsbergs station i slutet av förra veckan. Än vill operatören inte ens kännas vid att bussen fattat eld.
ANNONS

Det var i torsdags kväll som en buss – enligt en passagerare på som reste med bussen – först började ryka kraftigt och sedan fattade eld, vid Jakobsbergs station. Enligt passageraren var det också en medpassagerare som fick släcka elden.

Men enligt bussoperatören Arrivas pressansvariga Karin Larsson, är det ännu inte fastslaget att bussen börjat brinna. Den preliminära rapporten nämner bara rökutveckling.

– Det var ingen fullt utvecklad brand, utan det är förmodligen bromsklossar som legat mot och pulversläckaren är riktigt använd. Enligt den första rapporten var det busschauffören som använde den själv men det ska vi reda ut, säger Karin Larsson.

Enligt passagerare på bussen såg de lågor slå upp?

– Okej, då är det något som måste komma fram under utredningen. Vi har återkommande service på bussarna, och när något händer går man igenom hela bussen och gör en rapport, och den är inte gjord än.

Ska en buss som kan börja brinna, eller ryka, vara i bruk?

– Olyckshändelser och incidenter händer med allt som är ute och rullar, sånt kan hända. Det är rätt tuffa regler för bussar som är ute i trafik.

I brandkårens rapport om händelsen står att man ryckt ut på ett larm om brand, och att branden släckts med pulversläckare. Någon information om vem som släckt elden eller hur omfattande den varit finns inte med i rapporten.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.