Ny konstgräsplan anläggs i Brandbergen

Brandbergen FC
Adil Nassef och Jamil Jedidi med politikerna Petri Salonen (C), Göran Svensson(S).
Det lokala fotbollslaget FC Brandbergen tar socialt ansvar i Brandbergen. Nyligen beslutade kommunstyrelsen i Haninge att det ska läggas konstgräs på den lilla grusplanen i Brandbergen efter initiativ av fotbollslaget.

FC Brandbergen bildades under hösten 2015 och är hemmahörande i division 6. Laget bildades under hösten 2015 och har tidigt gjort avtryck i området med mycket folk på matcherna och bengaliska eldar. Laget nattvandrar också och i somras var man med och skötte driften av Brandbergsbadet.

Vill vara förebilder

– Vi vill vara förebilder för de unga i området och hjälpa till så mycket vi kan. Vi fick frågan av kommunen om vi inte kunde ha hand om driften av Brandbergsbadet. Vi åtog oss det och det blev en succé, säger spelaren och styrelseledamoten Adil Nassef.

Laget ville göra ännu mer för de unga i området. Mellan badet och en elvamannaplan finns det en gammal grusplan. Det är ingen som använder grusplanen. Nu ska det bli konstgräs på den.

– Planen har varit full med ogräs och vi började skriva om att det borde bli en multiarena med konstgräs där istället på sociala medier. Politikerna gillade idén och förra veckan fick vi ett besked det ska bli konstgräs där till sommaren, säger Adil Nassef.

Spontanfotbollen är viktig

I en kommentar till Mitt i Haninge säger Mehmet Coksürer, ordförande för kultur och fritidsnämnden, att det har funnits planer under en längre tid för att anlägga konstgräs på den lilla grusplanen.

– Spontanfotbollen är viktig för ungdomarna i Brandbergen och det var inget svårt beslut att fatta. Den exakta summan som konstgräset kommer sluta på vet vi inte. Det kan bli så att vi anlägger en multiarena, men det är inte bestämt än, säger Mehmet Coksürer.