ANNONS

Vårsalong tar plats i nya konsthallen

Solna konsthall
 Just nu och fram till 12 januari visar Solna Kulturskola sina alster från hösten 2017.
15 mars slår Folkets Hus i Solna upp portarna till sin nya konsthall som skapats i foajén. Här ska utställningar pågår hela året. I april anordnas en vårsalong där alla som vill bjuds in till att få sina verk bedömda av en jury.
ANNONS

– Det finns inte så mycket utställningsmöjligheter i Solna och vi har länge fått förfrågningar från konstnärer om att få ställa ut hos oss, säger Ida Landgren på Folkets Hus i Solna.

Därför bestämde man sig för att göra om foajén, där det rör sig mycket folk, till att bli en permanent konsthall. Invigning sker 15 mars med en utställning om fotboll, och 5 april- 9 maj öppnar Solnas första vårsalong upp här.

– Det finns många konstnärer i Solna och konsten är viktig, därför känns det kul att få visa upp dem här.

Alla vill får lämna in sina verk. En jury som ska bedöma dem håller just nu på att sättas samman berättar Ida Landgren.

Inlämning av konstverk sker 19 februari klockan 17.00-19.00, 22 februari klockan 08.00-12.00 och 28 februari klockan 15.00-17.00.

Den 22 mars presenterar juryn vilka verk som utsetts till att visas upp på vårsalongen.

– Vi hoppas på många fina verk, och att även de som inte är så stora ser sin möjlighet att få visa upp det de gör, säger Ida Landgren.

Konstverken får inte ha visats tidigare i offentliga sammanhang, inte vara äldre än fem år och inte heller vara större än 50×70 centimeter. Varje deltagare får lämna in max två verk.

Mer information finns på Solna Folkets Hus hemsida.

ANNONS

Just nu och fram till 12 januari visas Konstskolan i Solna sina alster från hösten 2017. Invigs gör konsthallen den 15 mars med en utställning om fotboll.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.