ANNONS

Nytt konstljusverk i Handen ska öka tryggheten längs gångbron

Anna Ahlstrand, Haninges intendent för offentlig konst, projektleder ljuskonsten.
Anna Ahlstrand, Haninges intendent för offentlig konst, projektleder arbetet med ljuskonsten.
Den nya ljuskonsten som ska göra Rudans friluftsområde tryggare ska placeras på vardera sida om gångbron över till friluftsområdet.
ANNONS

Mitt i har berättat om den nya ljuskonsten som Haninge kommun ska sätta upp i Jordbro, Brandbergen och vid Rudans friluftsområde för att öka känslan av trygghet.

Konstverket i Hurtigs park i Jordbro ska bestå av en upplyst ”midsommarstång”, som vi redan berättat, och nu säger Anna Ahlstrand, Haninges intendent för offentlig konst, hur ljuskonsten vid Rudans friluftsområde ska se ut:

– Konstverket Blickfång ska bestå av formskurna ljusskyltar i olika färger och kommer att placeras på vardera sidan om gångbron mot Rudans friluftsområde. Ljuskonstverket är gjort av konstnären Linda Persson som själv är uppvuxen i Haninge.

https://mitti.se/nyheter/jordbro-brandbergen-tryggare/?omrade=haninge

Fakta

Brandbergen otryggaste orten i Haninge

Brandbergen är den ort i kommunen med mest upplevd otrygghet enligt kommunens så kallade Trygghetsmätning från 2016 som ligger till grund för projektet. Brandbergen följs på listan av Jordbro, Västerhaninge och Handen.

Trygghetsmätningen visar att Haninge kommuns trygghetsindex är 2,38 på en skala mellan 0-6. 0 innebär inga problem medan 6  innebär alarmerande problem.

Brandbergen hade index 3,09, Jordbro 2,78, Västerhaninge 2,44 och Handen 2,25.

Källa: Haninge kommun

Såväl den nya ljuskonsten i Jordbro som den vid Rudans gångbro ska sättas upp senare i höst, medan ljuskonstverket i Brandbergen ska sättas upp först nästa höst.

– I Brandbergen är det konstnären Alexandra Stratomirovic som bjudits in för att gestalta ett ljuskonstverk, säger Anna Ahlstrand.

Var ljuskonstverket i Brandbergen kommer att hamna ska kommunen bestämma tillsammans med elever på Brandbergsskolan.
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Haninge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.