ANNONS

Konstnär väcker liv i planerna på simhall

Gunnars Jutelius föreslår en simhall bakom kulturhuset i Skarpnäck.
Gunnars Jutelius föreslår en simhall bakom kulturhuset i Skarpnäck.
”Planerna på en simhall i Skarpnäck lades ner för flera år sedan – men drömmen lever kvar.

Med sin utställning på kulturhuset hoppas konstnären Gunnar Jutelius åter väcka liv i frågan.”
ANNONS

Redan 2006 fick idrottsförvaltningen mark anvisad för att bygga en sim- och idrottshall åt Skarpnäcksborna. Sex år senare stod det klart att bygget skulle stoppas då stadens pengar inte räckte till. Renoveringen av Farstabadet hade blivit betydligt dyrare än beräknat.

Men tanken på en simhall lever kvar. Konstnären och arkitekten Gunnar Jutelius presenterar nu ett nytt förslag som visas på Skarpnäcks kulturhus. Det handlar om en något mindre simhall bakom kulturhuset.

– Det skulle bli bra tror jag. Det fins en stor gräsplätt utanför som man skulle kunna ligga och sola på när man har badat, säger han.

Förslaget är att simhallen ska ha en 25-meters bana, en bassäng för simundervisning, en plaskdamm, två vattenrutchkanor samt en bubbelpool som ska ligga både inne och ute.

Gunnar Jutelius berättar att många har kommit fram till honom i samband med utställningen och varit positiva till förslaget.

– Många har kommit fram och varit uppskattande, så jag tror att det finns ett intresse och jag hoppas att någon nappar på idén. Jag tror att en simhall skulle vara en bra mötesplats i Skarpnäck, säger han.

Emilia Bjuggren (S), idrottsborgarråd i Stockholm stad, säger att det inte är ekonomiskt möjligt med en ny simhall i Skarpnäck under de närmaste åren.

– I alla fall inte under den här mandatperioden. Vi står inför ett enormt upprustningsbehov av våra befintliga simhallar, det handlar om miljarder. Jag vet att diskussionen om ett badhus i Skarpnäck är någonting som drivs av många, framförallt lokalt men också i vår idrottsnämnd. Men just nu ser vi inte att det är aktuellt att titta på nya simhallar, säger hon.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.