ANNONS

Konstnärer kan få stanna i Kyrkskolan – tack vare kommunal borgen

ANNONS

Föreningen Haninge konstnärer är på väg att få stanna kvar inne i Kyrkskolan vid Österhaninge kyrka, genom ett köp av lokalerna. Föreningen har fått ett lånelöfte om två miljoner kronor av banken, under förutsättning att kommunen går i borgen för beloppet. Både kultur och fritid och kommunstyrelseförvaltningen har ställt sig positiva och vill godkänna borgensansökan, eftersom föreningen har stabil ekonomi.

M, KD och L tycker det är fel att kommunen ska stötta med kommunal borgen och yrkar avslag på kommunledningens förslag.

Mitt i Haninge har tidigare skrivit om föreningen Haninge konstnärers problem att hitta lokaler för framtiden. Föreningen har i flera år hyrt in sig inne i Kyrkskolan vid Österhaninge kyrka. Ateljélängan innehåller ett galleri och tio ateljéer där konstnärer kan hyra in sig.

När ägaren för ett tag sedan aviserade att han skulle sälja fastigheten, blev det plötsligt oro i leden. Lokaler nere vid Rudans friluftsområde i Handen har varit ett alternativ från politikernas sida. Men för en tid sedan beslutade alltså Kyrkskolans fastighetsägare att gå föreningen till mötes, och sälja ateljélängan till dem.

Ärendet om den kommunala borgen ska upp i fullmäktige den 7 december.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Haninge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.