Konstnätverk har bildats i Danderyd

Skulpturen ”Roslagsvargen och den söta kaninen” av nätverkets medlem smideskonstnären Heikki Haapanen.
Skulpturen ”Roslagsvargen och den söta kaninen” av nätverkets medlem smideskonstnären Heikki Haapanen.
Danderyds konsthall är namnet på ett nytt nätverk.

Planer finns redan på en konstrunda med öppna ateljéer i september nästa år.

Ambitionen är att man genom nätverket ska kunna anordna utställningar, medlemsmöten och andra aktiviteter som är till nytta och glädje för medlemmarna och som berikar det lokala konstlivet i Danderyd.

Det är konstnärerna och Danderydsborna Lars Olsson, Nelly Strömberg och Karin Nordvaller som tagit initiativ till att skapa nätverket som hade sin första träff i december. En tredje träff äger rum i kväll, tisdag.

Nätverket välkomnar Danderydsbor med alla möjliga inriktningar, till exempel måleri, skulptur, smide, fotografi, textil, poesi, ­författande, filmskapande, videoinstallationer, broderi, ullhantverk, komposition, pianospel, skådespeleri, dans, kläd- och produktdesign.

Nätverket är också öppet för konstintresserade Danderydsbor som vill engagera sig, uppger Karin Nordvaller.

– Vi kan samarbeta och ordna utställningar, enskilda och grupputställningar, ordna kurser, bjuda in intressanta personer som föredraghållare och allt möjligt annat, säger hon.

Det finns ingen fysisk plats för nätverket, men en webbplats (danderydskonsthall.com) där föreningsmedlemmar kan ställa ut.

– Alla som är med i nätver­ket kan arbeta med varu­märket Danderyds konsthall som vi har som utgångspunkt. På webbsidan kan vi berätta om vad vi gör och ha länkar till medlemmarnas hemsidor, säger Lars Olsson.

Byråkrati och hierarki vill man undvika i nätverket och medlemsavgift tas inte ut.