Efter rånen: Kontantstopp i t-banans spärrkiosker

Slut med kontanter i spärrkioskerna tills vidare.
Slut med kontanter i spärrkioskerna tills vidare.
Under morgonen utsattes en spärrkiosk för ett inbrott i Västertorp. Det är ett i raden av den senaste tidens rån och inbrott mot tunnelbanan – nu har man valt att stoppa all kontanthantering i spärrkioskerna.

Efter ett skyddsombudsstopp under fredagen har man stoppat all kontanthantering i tunnelbanans spärrkiosker. Orsaken är den senaste tidens rån och inbrott. Under natten till fredagen utsattes en spärrkiosk vid Västertorps tunnelbanestation för ett inbrott. Under februari har det två inbrottsförsök och tre fullbordade inbrott.

– På senare tid har vi haft en del inbrott och inbrottsförsök mot pendeltågens servicediskar och vi ser nu flera liknande händelser riktade mot tunnelbanans servicediskar, säger Maria Hansson, pressansvarig på MTR. 

Enligt MTR som är arbetsgivaren åt personalen i tunnelbanan arbetar man på en lösning så att man så snart som möjligt kan häva stoppet.

Insatser för ökad säkerhet

Nu genomför man bland annat insatser för en ökad säkerhet kring kioskerna. Men man kan inte i nuläget svara på när man kan börja betala med kontanter.

Kortbetalning påverkas inte och för dem som vill fortfarande betala med kontanter hänvisar SL till de ombud som säljer biljetter.