ANNONS

Politiker vädjar till Nordea att stanna

Ann-Katrin Åslund (FP), stadsdelsnämndens ordförande i Spånga-Tensta, vädjar till Nordea att inte lämna Tensta.

– För Tenstas invånare och småföretagare är det ett stort bakslag, säger hon.
ANNONS

Nyligen kom beskedet om att Nordea inte tänker öppna sitt kontor i Tensta centrum igen. I stället öppnar ett nytt servicekontor för Tensta-, Kista- och Sollentunaborna i Kista.

Bankkontoret har varit stängt på grund av rök- och vattenskador sedan brandattentatet mot medborgarkontoret i november. Många Tenstabor har spekulerat i varför det har dröjt så länge att öppna kontoret, och när beskedet kom kände sig många uppgivna över att stadsdelen mister ännu en viktig serviceinrättning.

I förra veckan i Lokaltidningen Mitt i motiverade chefen för Nordeas Spånga-Tenstakontor sammanslagningen av bankkontor med en minskad efterfrågan på kontanthantering, och att allt fler sköter sina ärenden på internet.

Stadsdelsnämndens ordförande, Ann-Katrin Åslund (FP), blev upprörd över beskedet. Hon har nu skrivit ett öppet brev till Nordeas regionchef Christer Nilsson där hon vädjar till bolaget att ompröva sitt beslut.

– Hela stadsdelsnämnden är bekymrad. I Tensta finns många småföretagare med kontanthantering. De måste kunna lämna ifrån sig sin dagskassa på ett säkert sätt utan långa resor med allt risktagande det innebär i form av rån och överfall.

– Det är inte alla som har tillgång till egna datorer och uppkopplingar i Tensta. Om man inte är jättebra på det svenska språket kan internet vara väldigt krångligt. Då är det lättare att möta en levande människa som kan förklara, säger hon.

Har du fått någon res-pons på brevet?

– Ja, Christer Nilsson ringde mig. Vi ska träffas i slutet av veckan. Men jag tror att det blir en lång kamp att få dem att ändra sig, säger Ann-Katrin Åslund.

Hon tycker det är synd att Nordea tar beslutet nu, när Tensta centrum har fått en ny ägare.

ANNONS

– De verkar vara engagerade och vill utveckla centrum. Det känns väldigt tråkigt att banken, som är en central serviceinrättning, inte kommer att finnas där.

Fakta

Kontor i Kista öppnar i mars

Sommaren 2010 stängde Nordea kontoret i Rinkeby.

I november 2011 stängde Nordea kontoret i Tensta på grund av rök- och vattenskador efter ett brandattentat mot medborgarkontorets lokaler.

Den 12 mars öppnar det nya servicekontoret i Kista, som är en sammanslagning mellan Tensta, Sollentuna och Kistas tidigare kontor.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tensta Rinkeby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.