ANNONS

Kontorslokaler blir ny friskola – politikerna ger tummen upp

Engelska skolan, Solna, Stockholm
Bilden visar på förslag på utformning av skolgården samt bullerskärmar längs Ekelundsvägen och vid fastigheten Diktarens södra del.
Internationella engelska skolan har fått grönt ljus för en ny skola i det nybyggda Ingenting-området i Huvudsta.
ANNONS

En ny skola i Huvudsta för mellan 600 och 900 elever i årskurs 4-9 väntas kunna dra i gång verksamheten höstterminen 2021. Som Mitt i tidigare har berättat är det friskolejätten Internationella engelska skolan som står bakom etableringen.

Politikerna i fullmäktige har på sitt sammanträde i april beslutat om detaljplan och godkännande av exploateringsavtalet. Det innebär ett steg närmare skolverksamhet i lokalerna, som i dag rymmer kontor.
– En ny skola med plats i södra Solna är ett välkommet tillskott. En bra placering samtidigt som vi tillgodoser det ökande behovet av skolplatser för våra barn och unga i ett växande Solna, säger kommunstyrelsens ordförande Pehr Granfalk (M).

Stor rockad av elever när ny skolplan godkänns

Fakta

Poliser har suttit i skolbänkarna

  • Lokalerna på fastigheten Diktaren 1 byggdes som polishögskola på 60-talet med fasader i rött tegel med en huvudbyggnad för lärosalar och en flygel i två våningar för matsal och aula. På 80-talet byggdes lokalerna om till kontor med öppna planlösningar. Nu kommer det alltså åter att bli undervisning i lokalerna – men för elever i årskurs 4 till 9.
  • Friskolekoncernen Internationella engelska skolan står bakom satsningen. Skolan kommer att rymma upp till 900 elever och väntas kunna starta höstterminen 2021.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.