ANNONS

Köp kärlek – men inte för pengar

Känslor och besvikelser till salu.
Känslor och besvikelser till salu.
Kärlek kan inte köpas för pengar är en sanning lika gammal som mänskligheten.

Just nu säljs dock både kärlek och besvikelser i Skärholmens centrum.
ANNONS

En minst sagt udda butik finns just nu i Skärholmens centrum. Design Lab har öppnat en pop up-butik där det bara finns produkter som inte går att köpa – som kärlek, besvikelser, natur och liv. Vill man ha dem får man betala, men inte med pengar.

– Det finns tre sätt att betala – med en hemlighet, en idé eller en känsla. Pengar tar vi inte emot, säger Alicia Donat-Magnin, verksamhetsledare på Design Lab.

Design Lab är en kollektiv designstudio i Skärholmen, som verkar för allas rätt att få uttrycka sina erfarenheter, upplevelser och perspektiv, genom estetiken. Under arbetet med pop up-butiken har man samarbetat med barn från Lillholmsskolan. De 9–13 år gamla eleverna fick frågan ”Vad kan man inte köpa?”

– De tecknade bilder utifrån den frågan, och sedan skapade vi konst- och designföremål utifrån deras bilder i Design Lab. Det är dem man kan köpa i butiken. När man hittat något man vill ha går man till en specialdesignad kassaapparat och betalar. Sedan får man sitt konstföremål och ett kvitto och får föremålet inslaget i ett paket, berättar Alicia Donat-Magnin.

Under projektet pratade Design Labs personal och eleverna mycket om konsumtion, värde och transaktioner. Vad betyder till exempel egentligen ordet ”värde” och kan man vara rik utan pengar, var frågor som togs upp.

– Pop up-butiken är en kommentar till vår samtid, kan man säga. Den ställer frågan om det kanske finns andra sätt att konsumera på än dagens, säger Alicia Donat-Magnin.

Pop up-butiken håller öppet för alla klockan 15–18, till och med den 6 maj (dock ej på torsdag). Den står kvar hela månaden maj, men efter den 6 maj är den bara öppen för grupper som bokar tid hos Design Lab.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Skärholmen Vårberg Bredäng direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.