ANNONS

Flera köpcentrum ändrar sina öppettider

NK och SKHLM
NK och SKHLM är två köpcentrum är öppettiderna nu blir kortare.
Med anledning av coronaviruset kommer flera köpcentrum i Stockholm, bland annat NK och SKHLM, att korta sina öppettider. I andra centrum har flera butiker själva valt att ha kortare öppettider, eller i vissa fall hålla stängt.
ANNONS

SKHLM ändrar tillsvidare sina öppettider för att förhindra spridningen av coronaviruset.

Vi har i dialog med hyresgästerna beslutat att tillfälligt begränsa öppettiderna vid alla våra centrumfastigheter, så att dessa från och med tisdagen 17 mars är öppna måndag-lördag klockan 11–18 och söndagar klockan 12-15. Dagligvaruaktörer i våra centrum har valt att bibehålla sina ordinare öppettider. Anledningen till beslutet är den rådande situation som utbrottet av det nya Coronaviruset har skapat. Vi har även sedan tidigare vidtagit förebyggande åtgärder som bland annat uppgraderade städrutiner och vi har löpande avstämningar i den grupp som är ansvarig för att hantera situationen, skriver Carl Strufve, Nordenchef på Grosvenor Europe, i ett mejl till Mitt i.

Grosvenor Europe äger även Haninge centrum, Väsby centrum och Lidingö centrum.

Nordiska Kompaniet kortar sina öppettider. Foto: Stefan Källstigen

Från och med 18 mars kommer även NK ändra sina öppettider. ”Vi följer händelseutvecklingen noga och förhåller oss till Folkhälsomyndighetens råd och regeringens riktlinjer”, skriver man i ett pressmeddelande.

Stockholm Quality Outlet i Barkarby ändrar sina öppettider till och med 31 mars. Vissa butiker har valt att hålla stängt till och med 29 mars. På sin hemsida skriver man: ”Med anledning av speciella förutsättningar pga Corona-utbrottet kan våra butiker och matställen kan ha avvikande öppettider just nu. Kontakta gärna butikerna direkt om du har frågor om utbud och öppettider.”

Vällingby centrum väljer att korta sina öppettider. Livsmedelsbutiker, apotek och Systembolaget håller öppet som vanligt.

ANNONS
Fakta

Här kortas öppettiderna

NK – måndag-fredag 11-19, lördag 11-16, söndag 12-16

SKHLM – måndag-lördag 11-18, söndag 12-15 (Dagligvaruhandel har ordinarie öppettider)

Stockholm Quality Outlet – måndag-fredag 10-18, lördag-söndag kl 10-18

Vällingby centrum – måndag-fredag 10-18, lördag-söndag 11-16 (Dagligvaruhandel har ordinarie öppettider)

Vissa butiker väljer kortare öppettider

Atrium Ljungberg, som bland annat äger Farsta centrum, Sickla köpkvarter och Söderhallarna, meddelar att de ställer in samtliga publika evenemang fram till 15 april. Både Farsta centrum och Sickla köpkvarter skriver på Facebook att vissa butiker har valt att korta sina öppettider.

Även i Mall of Scandinavia har vissa butiker och restauranger valt att hålla stängt tills vidare. På sin hemsida skriver man: ”Vi hoppas på att dessa ska kunna öppna så snart som möjligt igen och tills dess ber vi om er förståelse.”

Liljeholmstorgets galleria och Kista galleria ägs båda av Citycon. Även där har flera butiker valt att ändra sina öppettider.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.