ANNONS

Köpte mobil – fick vetemjöl

ANNONS

stockholm Den 26-åriga kvinnan ska ha annonserat ut mobiltelefoner på Blocket och uppgett till flera köpare att hon skulle leverera dem via postförskott. När köparna sedan hämtade ut paketen mot en avgift på tusentals kronor möttes de dock av en obehaglig överraskning. Paketen innehöll nämligen inga mobiltelefoner – i stället var de fyllda med vetemjöl, tvättmedel eller kaffe.

Den 26-åriga kvinnan är skriven i Stockholm men utgav sig för att bo på en annan ort. Hon åtalas nu för 33 fall av bedrägeri.

Bedrägerierna ska ha pågått under 2011 och 2012.

136 färgglada spadar satte igen dagisbrunnen

STOCKHOLM Regnvattnet på gården på Borgens förskola i Solna ville aldrig riktigt rinna undan. Då kallade staden in en firma för att rensa avloppsbrunnen.

Efter att firman gjort sitt jobb stod det klart vad stoppet berodde på. I brunnen låg inte mindre än 136 stycken färgglada plastspadar, sandkakeformar, leksaker – och en bandyklubba!

Bilden som staden publicerade på webben blev snabbt en viral succé. Enligt Jan Strömberg på Rena Avlopp AB, som utförde rensningen, är det vanligt förekommande med spadar och leksaker i brunnar, men den här rensningen tog dock priset.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södra Roslagen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.