Då ska du köra för att slippa köa norr om stan

Flaskhalsarna du vill undvika – och när du ska köra för att slippa köa.
När börjar egentligen köerna i på Norrtäljevägen? Eller i Bromma? Med hjälp av Googles trafiktjänst har Mitt i tagit fram hur trafiken utvecklar sig en vanlig tisdagsmorgon i Stockholmstrafiken.

Är du en av dem som hatar att sitta i bilkö på väg till jobbet? Eller tycker du att det är mysigt att sitta i en uppvärmd kupé med en kopp kaffe och lyssna på radion? Oavsett så kan det vara en bra idé att få koll på när köerna egentligen börjar norrifrån in mot stan.

Med hjälp av Googles trafiktjänst kan Mitt i bjuda på en överblick när köerna egentligen börjar. Vi utgår från Norrtäljevägen, Uppsalavägen, E18 mot Enköping och Bromma.

– 06.00

Norrtäljevägen (E18) rullar utan problem vid den här tiden.

Likaså E4 (Uppsalavägen) och E18 från Upplands-Bro hela vägen in mot stan.

– 06.30

Nu börjar köerna byggas på E18 in mot Uppsalavägen (E4) i höjd med Kista.

– 07.00

Köerna börjar på Norrtäljevägen i Täby vid Viggbyholm. Likaså på Stäketvägen in mot E18 och även längre ner på E18 i höjd med Barkarby. I Lunda på Bergslagsvägen på väg mot E18 har köerna börjat.

Brommarondellen börjar fyllas på med köer vid 07-tiden.

– 07.30

Vid 07.10-tiden börjar köerna rejält på Norrtäljevägen (E18). Från Arninge ner till Lahäll går det långsamt. Norrortsleden (265) är också plågad av köer – från Rosenkälla ner till Löttingelundtunneln.

Allra värst är E18 mellan Kalhäll ner till Barkarby – här det bilkö hela vägen med långsam hastighet. Köerna börjar strax efter klockan 07.00. Uppsalavägen (E4) är däremot ganska förskonad från bilköer.

Bromma har köerna börjat ordentligt – strax efter klockan 07.00 börjar köerna byggas på längs Drottningsholmsvägen, från Nockebyhov in mot Brommarondellen.

Bilköerna på Norrtäljevägen i Täby börjar vid 07-tiden och fortsätter fram till 09.

– 08.00

Norrtäljevägen genom Täby fortsätter dras med en allt längre bilkö. Strax efter klockan 07.30 kryper trafiken fram vid trafikplatserna Roslags Näsby och ViggbyholmNorrortsleden lyser också knalllrött och där kryper trafiken i höjd med Ullna fram mellan 07.30 och 08.00.

Värst i norra Stockholm går det för E18 mellan Kalhäll och ner till Tensta som nu lyser rött nästan hela vägen. 08.00 är det ingen bra tid att sätta sig i bilen – den som har möjlighet att ta E18 innan klockan 07.20 bör göra det.

Bromma är det heller inte heller så uppiggande att vara bilist den här tiden. Här kryper trafiken fram mellan Åkeshov och Brommarondellen, Drottningholmsvägen lyser rött upp mot rondellen. Likaså Abrahamsvägen och Ulvsundavägen. Den som kan lämna Bromma innan klockan 07.30: Gör det!

– 08.30

Efter att ha rullat på bra börjar det efter klockan 08.00 köra ihop sig rejält på Uppsalavägen (E4) i höjd med Järva.

Fortsatt trångt på Norrtäljevägen (E18) och nu börjar det även bildas köer i Danderyd i höjd med Inverness. Norrortsleden börjar däremot lätta upp vid 08.30.

Trafiken fortsatt väldigt långsam på E18 mellan Jakobsberg och Tensta. Hela Bromma likaså.

Brommaplansrondellen

Bromma lider av långa köer mellan 7 och 9.

– 09.00

Köerna har börjat släppa på Norrtäljevägen i höjd med Täby, men de fortsätter förflyttas ner mot Inverness. Samma historia mellan Kalhäll och Tensta – där har köerna förflyttats till Uppsalavägen (E4) i höjd med Järva som vid 9-tiden har långsamma köer.

Bromma då? Fortsatt mycket trafik och långsamma hastigheter men det börjar långsamt lätta.

– 09.30

Strax efter klockan 09 ebbar de värsta köerna ut norr om stan. Det är något långsammare trafik men det finns inga röda sträckor på någon av de större vägarna vid 09.30-tiden.