ANNONS

Koranlärare knivdödad – Tensta i chock

Mannen knivdödades i Tensta centrum.
Mannen knivdödades i Tensta centrum.
Den knivmördade mannen i 30-årsåldern var koranlärare och arbetade med läxhjälpen i Tensta.
– Det är fruktansvärt sorgligt. Våra tankar går till hans familj, säger Imam Hussein Farah.
Efter mordet låg mannens kropp kvar länge på platsen något som flera Tenstabor reagerat på.
ANNONS

8:58 på torsdagen kom larmet till polisen om att en man knivhuggits mitt i centrum i Tensta.

Vittnen ska sedan ha sett hur det verkade som de båda hamnade i bråk. När offret föll till marken ska gärningsmannen ha flytt springande från platsen.

Avled på platsen – kroppen låg kvar länge

Den knivskadade mannen ska sedan på egen hand ha tagit sig in i Tensta galleria. Enligt polisen, var ambulansen snabbt på platsen, men kunde konstatera att mannen avlidit på grund av sina skador.

Ett stort område spärrades av i Tensta centrum och det var mycket blod på platsen. Flera blev vittnen till händelsen och flera har blivit illa berörda över att kroppen låg kvar länge.

– Eftersom mannen avled på platsen kallades tekniker in för att säkra eventuella bevis. Därför var kroppen kvar på platsen till långt fram på eftermiddagen, säger Frida Nordlöf, lokalpolis i Järva.

I direkt anslutning till platsen fanns övervakningskameror. Polisen arbetar nu med att gå igenom det inspelade materialet.

Lokalpolisen kommer under den närmaste tiden rikta en trygghetsinsats i området och vara mer synliga för att fånga upp vittnen och svara på frågor.

ANNONS

Koranläraren omtyckt i området

Mordet har drabbat området hårt. Mannen som var i 30-årsåldern var koranlärare och aktiv i läxhjälpen i Tensta. Han var flerbarnsfar och hans fru är gravid i sista månaden.

– Det är fruktansvärt sorgligt och våra tankar går till familjen, han var en fredlig man. Sådan här händelser fortsätter att om och om igen hända i vårt område och det är mycket oroande, säger Imam Hussein Farah.

”Det var så mycket blod på platsen. Nu Jag kan inte sova och mår dåligt. Det känns som våldtäkt på våra själar”

Under fredagen sökte sig flera Tenstabor, till medborgarkontorets krisgrupp.

– Det var så mycket blod på platsen. Nu Jag kan inte sova och mår dåligt. Det känns som våldtäkt på våra själar, säger en Tenstabo som vill vara anonym.

– Jag tänker inte på motivet. I mitt huvud snurrar tankar om tolerans och respekten för männskoliv. Jag undrar hur vi medborgare kan göra för att vi ska få leva i frid, säger Nesiti Tesfai, som ingår i Spånga-Tensta stadsdelsförvaltningens krisgrupp.

Oroliga för hämnd

Imam Hussein Farah berättar att många också blivit oroliga efter att det i media finns spekulationer om kopplingar till andra mord.

– Vi vill lugna människor i området och vi är oroliga att sådana uppgifter, som inte är bekräftade, skapar oro i området, leder till hämndauktioner, säger han.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.