ANNONS

Körde bil – med tre promille i kroppen

Mannen hade kört med tre promille i kroppen.
Mannen hade kört med tre promille i kroppen.
En man från Täby körde hem från jobbet – med tre promille i kroppen. Han säger att han började supa efter att han parkerat bilen och att han vinglade på grund av ett upprörande telefonsamtal. Nu döms han till 2 månaders fängelse.
ANNONS

En 63-årig man från Täby döms för grovt rattfylleri efter att han tagits av polisen med 3,01 promille i kroppen. Ett vittne hade fått syn på 63-åringen som skulle köra hem från från sin arbetsplats i Arninge. Vittnet hade legat 10 till 20 meter bakom 63-åringens bil och sett hur han kört på fel sida av vägen, krockat med en skylt och varit nära på att köra ner i diket.

Hävdar att han eftersupit

63-åringen hävdar att han är oskyldig och säger att han har så kallat ”eftersupit.” Han ska ha druckit 35 cl whiskey på sju minuter efter att han parkerat bilen fram till det att polisen kommit. Han körde vingligt för att han pratat i mobiltelefonen och det hade inte varit mycket trafik. Han hade börjat supa för att blivit upprörd av mobilsamtalet.

Rättsmedicin: ”Kan inte stämma”

Men enligt Rättsmedicinalverket kan inte alkoholmängden ha uppgått till 3,01 promille om han druckit som han hävdat. Därför dömde Attunda tingsrätt honom till grovt rattfylleri med påföljden två månaders fängelse. Mannen har tidigare dömts för grov rattfylla och överklagade tingsrättens dom. Men hovrätten gjorde ingen annan bedömning än tingsrätten.