ANNONS

Körde rätt på man vid busshållplats

När en man stod och väntade på bussen blev han påkörd av en skåpbil och slungades sex meter därifrån.

Nu har tingsrätten dömt föraren för att ha orsakat olyckan.
ANNONS

Det var morgonen den 17 maj tidigare i år som olyckan hände. En bilist var på väg att svänga vänster från Stavsnäsvägen in på Fågelbrovägen när en skåpbil körde om på vänstersidan. Fordonen krockade.

Men där slutade inte trafikolyckan. Vid busskuren intill stod en man och väntade på bussen.

Plötsligt såg mannen att något kom körandes rakt emot honom. Det är det sista han kommer ihåg. Skåpbilen körde på honom och när han återfick medvetandet låg han ungefär sex meter från busskuren.

I skåpbilen satt föraren och hans två barn. Ingen skadades mer än lindrigt, förutom den påkörde mannen, som fördes till sjukhus i ambulanshelikopter.

Han hade bland annat brutit ett revben och två bröstkotor hade pressats ihop. Även axeln fick sig en smäll och mannen har haft problem med ryggen sedan händelsen.

Nacka tingsrätt har nu dömt skåpbilsföraren, som tidigare har dömts för grovt rattfylleri och olovlig körning, för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

Enligt domen var skåpbilsföraren inte tillräckligt uppmärksam på trafiken framför.

I förhör har föraren framhållit att han inte körde över 70 kilometer i timmen, vilket är den högsta tillåtna hastigheten på sträckan. Men tingsrätten menar att det inte spelar någon roll eftersom han borde ha anpassat hastigheten ytterligare eftersom det är en kurva med skymd sikt strax innan olycksplatsen.

Påföljden blev 80 dagsböter om 270 kronor. Mannen ska också betala skadestånd på nära 11 000 kronor till bilisten som han kolliderade med eftersom bilisten var tvungen att hyra en bil efter krocken.

ANNONS

Det går att överklaga domen fram till den 7 januari.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Värmdö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.