ANNONS

Bil körde runt i skidspåret i Sätraskogen

Fyra unga män åkte bil i det nydragna skidspåret i Sätraskogen.
En bil körde runt i skidspåret i Sätraskogen i onsdags kväll.
I onsdags drogs ett skidspår i Sätraskogen. Samma kväll körde unga män sönder delar av det med sin bil.
– De körde i full fart och körde fast på jättemånga ställen, berättar en skidåkare.

ANNONS

Då och då gnisslar skidåkare tänder när spåren trampats sönder av folk på promenad. Bilister ger sig däremot sällan ut i spåren. Men i onsdags kväll hände det – i Sätrareservatet. En Vårbergsbo på skidtur såg en bil komma åkande i spåret, från Mälarhöjdsbadet mot Sätra varv.

– De körde i full fart med högerhjulet i skidspåret, och körde fast på jättemånga ställen. Då gick de ut och hjälptes åt att knuffa loss bilen, berättar Vårbergsbon.

Han hade med sig en kamrat, och de skidade fram för att prata med de fyra unga männen. De förklarade att de hade problem att ta sig upp ur skogen.

– När vi frågade varför de körde i spåret hävdade de att det inte var ett allmänt skidspår. Men det är det ju. Det är i alla fall ingen bilväg, säger Vårbergbon.

Bilen fastnade

De unga männen körde troligen ner i Sätrareservatet på gångvägen till Mälarhöjdsbadet. Hur de till sist tog sig ut är oklart.

– De var inte otrevliga, men lite griniga när de hade kämpat i någon timme, säger Vårbergsbon, som hjälpte till att knuffa på bilen så gott han kunde.

Love Örsan, parkingenjör, vid Skärholmens stadsdelsförvaltning,  fick kännedom om skadegörelsen sedan personal tittat till spåret under torsdagen.

– Spårsträckan som de kört sönder går tyvärr inte att göra bra igen, eftersom det inte ska snöa mer. I stället ska det ju töa, så det ser inte ljust ut för skidspåret, säger han.

Stadsdelsförvaltningen använder bommar för att stoppa olaglig bilkörning i naturreservatet. De sitter uppe bland annat vid Bredängs camping och vid Sätra varv. Vid Mälarhöjdsbadet har bommen varit borttagen en tid, på grund av att man utfört arbeten i resveratet.

ANNONS

– Självklart är det ändå förbjudet att köra ner med bil där. Det kallas ”olaglig privatbilism”. Vi polisanmäler det inte, utan försöker att begränsa det med bommarna, säger Love Örsan.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Liljeholmen Älvsjö Hägersten direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.