ANNONS

Ny körskola öppnar i Upplands-Bro

Sam Nissan, delägare och lärare, samt Mattias Arctaedius delägare, lärare och skolchef.
Sam Nissan, delägare och lärare, samt Mattias Arctaedius delägare, lärare och skolchef.
Den 3 september slås portarna upp till Upplands-Bro trafikskola i Kungsängens centrum. Snart kan invånare lära sig köra på hemmaplan.
– Kommunen har väldigt bra övningsområden, säger delägaren Mattias Arctaedius.
ANNONS

Sedan ett par år tillbaka finns ingen körskola inom Upplands-Bro kommun. Men från och med den 3 september går det att ta kör- och teorilektioner med utgångspunkt från Kungsängens centrum.

– Jag har tidigare arbetat som körskolelärare i Järfälla och hade många elever från Kungsängen, Bro och Bålsta. Det finns ett positivt intresse från invånarna, säger delägaren skolchefen Mattias Arctaedius.

Helt nytt företag

Nu startar han ett helt nytt företag tillsammans med kollegan Sam Nissan. Körskolans lokal förvaltas av Upplands-Brohus och inhyste tidigare modebutiken Awear.

– Kommunen har varit jätteintresserad, vilket är kul. Vi kommer att ha ett samarbete med Upplands-Brogymnasiet och hämta elever på plats.

Han menar att Upplands-Bro är optimalt vad gäller övningsområden, med olika typer av vägar – från motorväg till landsväg, tätort och landsbygd.

– Vi har köpt in två nya Volkswagen Golf, en automat och en manuellt växlad.

ANNONS

Satsar på MC

Till våren sikter företaget även på att erbjuda MC-lektioner.

– Jag har kört MC i Järfälla tidigare, men vi var tvungna att lägga ner då det byggdes hus vid Barkarby flygfält där vi höll till. Det är en av anledningarna till att jag sökt mig ut hit. Nu letar vi efter lämpliga banor att köra på.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.