ANNONS

Nu är det kört för 59:ans buss på Södermalm

59:ans buss försvinner
Anita Johansson, en stor vän av buss 59
Sista turen med buss 59
Medresenärerna diskuterar hur många som egentligen åker med 59:an.
59:an har överlevt SL:s yxa tidigare. Men nu har den rullat färdigt. Linjen blir den enda i innerstan som läggs ner utan att ersättas.
– Så tråkigt, säger Anita Johansson som åker med bussen varje dag.
ANNONS

Busslinjer kommer och busslinjer går. Alla stockholmare som vävt in en linje i sin vardag vet hur besvärligt, ja ibland till och med sorgligt det kan vara när SL bestämmer sig för att dra in en sträcka.

Hotad förr

På buss 59:s ändhållplats vid Färgargårdstorget sitter det några tappra själar och väntar på bussen i regnet. De kommer sakna 59:an och förstår varför den plockas bort. Men Anita Johansson som är på väg till Stadsteatern för att se Mina drömmars stad håller inte riktigt med.

– Jag åkte nyss i en fullproppad buss och det var då jag fick en känsla för att vi borde ta strid för den här linjen.

Stridit för 59:an har faktiskt den politiskt engagerade pensionären Anita Johansson gjort en gång tidigare, sist linjen var hotad. Den här gången ser det dock ut att vara kört på riktigt. På busskuren sitter lappar från SL som sätter spiken i kistan.

– Jag tycker det är synd, för det är så praktiskt att den dels stannar vid Centralen och att du också då har nära till flygbussarna. Men också att den går förbli St: Eriks ögonsjukhus.

ANNONS

Försvinner utan spår

59:ans buss är den enda innerstadsbussen som försvinner utan att ersättas. För dem som bor i området rullar dock 76:an vidare, med något fler avgångar, och en promenad bort, uppe på RIngvägen går både 3:an och 4:an.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.