ANNONS

Nu ska buss 1 komma fram snabbare

Nu ska bussen rulla snabbare genom stan.
Nu ska bussen rulla snabbare genom stan.
Nu ska det bli kortare restider med buss 1 som går från Stora Essingen, genom city och till Frihamnen.

Förhoppningen är att restiden nu ska minska med fyra minuter i vardera riktning.
ANNONS

Varje dag reser 35 000 personer med buss 1 genom stan. Nu kommer det glädjande nyheter för alla dem. Stockholms stad har tillsammans med landstinget och Keolis genomfört åtgärder för att öka framkomligheten, korta restiden och öka pålitligheten för busslinjen.

Bland annat har kollektivkörfält införts liksom väjningsplikt från fler anslutande gator och så har 40 parkeringsplatser tagits bort.

– Jag hoppas effekten blir lika positiv som för buss 4, som fått högre fart och mer regelbunden trafikering, säger trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) i ett pressmeddelande.

Åtgärder har genomförts på hela bussens sträcka. Exempelvis har busskörfältet på Fleminggatan fått utökade tider, och gäller nu klockan 7-10 samt 15-19.

På Kungsgatan har två övergångsställen tagits bort, på Sturegatan söder om Linnégatan har busskörfältet återinförts dygnet runt och i korsningen Karlavägen–Sturegatan har förbud mot vänstersväng införts (förutom för buss och taxi).

Åtgärderna ska följas upp genom att mäta framkomligheten och punktligheten. Uppföljningen ska vara klar i augusti nästa år.

Den totala kostnaden beräknas till 3 miljoner och förhoppningen är att restiden ska minskas med fyra minuter i varje riktning.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kungsholmen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.