ANNONS

Faruks korvsatsning uppmärksammas av riksmedia

Mitt i:s lokala hjälte uppmärksammades under helgen av både Tv4:s ”Efter fem” och Aftonbladet, för sin satsning på att bjuda hemlösa på mat.
Mitt i:s lokala hjälte uppmärksammades under helgen av både Tv4:s ”Efter fem” och Aftonbladet, för sin satsning på att bjuda hemlösa på mat.
Sedan Mitt i berättade om Faruk Yildizs senaste satsning, att bjuda hemlösa på gratis mat, så har flera andra medier uppmärksammat initiativet. På måndagen har fortfarande bara två hemlösa varit förbi och käkat.
– Det är väl lugnet före stormen, säger en hoppfull Faruk.
ANNONS

Det var under förra veckan som Mitt i uppmärksammade att Upplands-Bros lokala hjälte Faruk Yildiz såhär i juletider valt att satsa extra på att mätta hemlösas magar.

Mitt i-hjälten bjuder hemlösa på mat: ”Alla kan göra något”

Hela vägen fram till nyår kommer de hemlösa som tar sig till grillbaren i Bro erbjudas en tjockkorv med mos eller en tunnbrödsrulle.

– Alla kan inte göra allt för att alla ska må bra, men alla kan göra något. Att få någon utan tak över huvudet att känna sig mätt och belåten är det minsta jag kan göra, sa Faruk till Mitt i då hade berättade om initiativet under förra veckan.

Tv4-programmet: ”ett älskvärt intiativ”

Sedan dess har den samhällsengagerade grillbarsägaren fått mer uppmärksamhet för sin satsning. På tv4 tog programmet ”Efter fem” upp Faruks matprojekt och visade Mitt i:s artikel på en stor skärm, man kallade det hela, ”ett älskvärt intiativ”.

Aftonbladet ville inte vara sämre. Även dem skrev om Faruk Yildiz på söndagskvällen.

– Jag fick idén att hjälpa de som har det svårt ekonomiskt när jag såg ett program på tv om utsatta människor, säger Faruk till Aftonbladet.

ANNONS

Så många har kommit och ätit hos Faruk så här långt

Innan helgen hade två hemlösa varit förbi och ätit gratis mat. Mitt i kollade läget med Faruk på måndagsförmiddagen hur helgen utvecklat sig.

Har det varit flera och ätit efter att andra medier också uppmärksammat ditt projekt?

– Nej inte ännu, men det är väl lugnet före stormen, säger en hoppfull Faruk Yildiz.