ANNONS

Här kostar det inte skjortan att handla

Christopher Pearson säger att försäljningen "går som tåget".
Christopher Pearson säger att försäljningen "går som tåget".
Handenterminalen.
Butiken vid Handenterminalen är Stockholms stadsmissions 16:e.
Det är fullt med kunder i Stockholms stadsmissions nyöppnade butik vid Handenterminalen.
Här kan man bland annat fynda begagnade kläder för 59 kronor kilot.
ANNONS

Det är trångt i butiken vid Handenterminalen. Hyllor, skåp och lådor är laddade med kläder, husgeråd, porslin, böcker och mycket annat. På de lediga ytorna finns många fyndsugna kunder.

Stockholms stadsmission öppnade denna secondhandbutik den 14 december.

– Det har gått som tåget. Jag är överväldigad av hur många som redan hittat hit, säger verksamhetsledaren Christopher Pearson. Flera har tackat för att vi äntligen öppnat en butik i Haninge.

Stockholms stadsmission har totalt 16 secondhandbutiker i Storstockholm. Konceptet är att folk skänker begagnade objekt till Stadsmissionen som sedan säljer prylarna i butikerna.

Erbjuder arbetsträning

Stockholms Stadsmission är en politiskt obunden ideell organisation som bland annat bedriver verksamheter för människor i hemlöshet och missbruk. Butikernas intäkter går till att finansiera denna verksamhet. Men det finns ytterligare ett syfte.

– De som jobbar hos oss står ofta utanför arbetsmarknaden av olika orsaker, säger Christopher Pearson. Det här är ett sätt för dem att få arbetsträning.

Speciell butik

Butiken vid Handenterminalen är lite speciell. Av Stadsmissionens 16 butiker är det bara tre som säljer kläder och textilier till kilopris. Om du går in och plockar på dig en bunt lockande och passande kläder blir det riktigt billigt. Ett kilo kläder kostar 59 kronor.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Haninge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.