Kostymen börjar bli trång för hyllat bageri

Amalia, bagare på Konditorn & Bagarn i Hökarängen visar upp en pinfärsk semla.
Amalia, bagare på Konditorn & Bagarn i Hökarängen visar upp en pinfärsk semla.
Det är årets stressigaste tid på Konditorn & Bagarn, som hyllas för sina semlor.
Frågan är om det går FÖR bra.
– Jag hoppas vi blir kvar i Hökarängen men det är en väldigt trång lokal vi är i, säger ägaren Cajsa Lindberg.

Imorgon är det fettisdagen. När Mitt i Söderort pratade med Cajsa Lindberg på Konditorn & Bagarn i förra veckan rustade hon redan för invasion.

– Vi bakar mer och mer hela tiden men det är svårt att beräkna i förväg. Förra året bakade vi 3000 semlor till fettisdagen. Vi vet inte om det räcker i år.

Så hur bra är de ryktbara Hökarängssemlorna? Jo, de tycks stå sig bra i den hårda konkurrensen. I Smakdomarnas stora semmeltest smakade 27 smakdomare på semlor från 31 ställen i Stockholm. K&B kom på tredje plats. Det var bara Brioche i Alvik och Ritorno i Vasastan som hamnade före.

– Det är jättekul att folk älskar det vi gör, säger Cajsa Lindberg.

För populära för lokalen?

Men frågan är om det går FÖR bra för det lilla bageriet – som också finns med på prestigefyllda White guides lista över landets bästa kaféer.

Det är trångt i den minimala lokalen på Pepparvägen. Finns det risk att bageriet följer Franjo Pravdic (ägare till Cevicheria Aji y Ajo) och lämnar Hökarängen för stan?

– Jag hoppas att vi blir kvar i Hökarängen men det är en väldigt trång lokal vi är i. Vi letar större lokaler – på andra håll också, säger Cajsa Lindberg.

Men hon tillägger:

– Det finns en känsla i Hökarängen och i lokalen som man helst inte vill tappa.