Kötthallen återvänder till Sundbyberg

Jim Celik i "gamla" Kötthallen på Järnvägsgatan.
Jim Celik i "gamla" Kötthallen på Järnvägsgatan.
Det blir ett kärt återseende för stans köttälskare när Kötthallen nyöppnar i Sundbyberg. Större matfokus väntar, och på sikt är planen att även servera mat och dryck.

– Känguru och ett glas rött kanske! säger ägaren Jim Celik.

Sundbybergarna är ett köttälskande folk. Många uttryckte bedrövelse när Kötthallen på Järnvägsgatan hastigt bommade igen i somras, butikens Facebooksida svämmade över av önskemål om återetablering.

Och nu är det alltså klart. Lagom till påsk beräknas Kötthallen öppna i centrala Sundbyberg igen.

– Kunderna har jagat oss, och det är de som har drivit mig att komma tillbaka. Det finns en enorm matglädje i Sundbyberg som jag inte har upplevt någon annanstans, säger Kötthallens ägare Jim Celik, som driver butiker på flera håll i landet.

Butiken på Järnvägsgatan var en dagliglivs kombinerad med en 52 meter lång köttdisk. Nu blir konceptet smalare.

– Vi kör på kött och delikatess, resten skippar vi. Det blir inga blöjor eller toalettpapper, utan mer fokus på mat, säger Jim Celik.

När Kötthallen öppnade 2013 blev den exotiska disken med pytonorm, kamel, lama och andra udda köttdjur omsusad.

Fortsätter ni med skojiga djur?

– Ja, vi kör på med skojiga djur. Men en del saker blir annorlunda. Vi kommer att satsa mycket på egenproduktion. Producera egna luncher och riktigt bra färdigmat, kanske kängurumatlåda!?

I vilken lokal Kötthallen flyttar in är än så länge hemligt.

– Det blir i Sundbybergs centrum, mer vill jag inte säga just nu. Jag har långsiktiga planer och vill bygga upp hajpen långsamt, säger Jim Celik.

Men Mitt i kan avslöja att ett mål med nya Kötthallen är servering av både mat och dryck.

– På sikt är det ambitionen, en helhetsupplevelse. Känguru och ett glas rött kanske! säger Jim Celik.