ANNONS

Polisen skärper närvaron i Sätra efter branden

Brand i Sätra centrum 181124
Uppklippt jalusi i Sätra centrum efter lördagskvällens brand.
En kraftig brand härjade Sätra centrum sent i lördags kväll.
Den hade kunnat förstöra hela centrum, om inte räddningstjänsten agerat så snabbt.
Polisen skärper nu närvaron i centrumet.
ANNONS

Det var fullt av ungdomar i centrumet, när branden bröt ut strax före klockan 23 i lördags kväll. Som tur var skadades ingen. Räddningstjänsten var snabbt på plats och lyckades begränsa elden, som brutit ut i en källare.

Däremot spreds kraftig rök i centrumet.

–Butikerna har inte brunnit, men de har fått rökskador. Hur omfattande de är vet jag inte än. En saneringsfirma ska gå igenom skadorna under dagen, säger centrumägaren Curt Ahnström på måndagsmorgonen.

I söndags höll butiker, krogar och andra servicelokaler i centrumet stängt, eftersom en elcentral förstörts och gjort hela centrumet blev strömlöst. Nu på måndagen har några av dem öppnat igen, men många håller fortfarande stängt. De har inte fått tillbaka elen än.Trygga Sätra hade öppnat

Bara ett dygn före branden öppnade den ideella föreningen Trygga Sätra sina nya källarlokaler i centrumet. Ungdomar från Sätra har hjälpt till att göra i ordning dem under flera månader – målat, städat, burit och inrett.

Varken Curt Ahnström eller Lena Ölander, grundare av Trygga Sätra, vet på måndagsförmiddagen hur det gått med lokalerna.

– Jag hoppas verkligen att våra lokaler inte tagit skada. Just nu har jag inte så mycket mer att säga, utan avvaktar polisens rapport, säger Lena Ölander.

ANNONS

Brand i Sätra centrum 181124

Ica och andra butiker höll stängt på grund av elavbrottet.   Foto: Anna Ims

Branden var släckt strax efter midnatt, natten till söndag. Det hade kunnat sluta betydigt värre. ”Branden hade kunnat förstöra hela centrum om inte räddningstjänsten kommit dit snabbt”, skriver Skärholmspolisen på sin Facebooksida.

Polisen misstänker att någon anlagt branden och uppmanar allmänheten att komma in med tips. Man sätter också in extra bevakning  – fler poliser ska vara synliga i området framöver. Samverkan med ordningsvakter och fältassistenter fortsätter också.

Sätra centrum 181124

Sätra centrum eldhärjades sent på lördagskvällen.  Foto: Anna Ims