ANNONS

Kraftig ökning av resande på Sjövägen i januari

Båten Sjövägen kommer utöka antalet turer för pendlare mellan Nacka och Stockholm i höst.
Sjövägen tuffar på och får allt fler passagerare
Sjövägen tuffar på.
Så pass att antalet resenärer ökade med 37 procent under januari.
ANNONS

Under januari månad reste 64 843 resenärer med Sjövägen, pendelbåtslinje som trafikerar sträckan Lidingö–Nacka–Stockholm.

Det uppger skärgårdsregionrådet Gustav Hemming (C).

Antalet resenärer ökade därmed med 37 procent jämfört med januari månad i fjol.

”Ställer bilen hemma”

I en kommentar säger Gustav Hemming:

– Erfarenheten visar att pendelbåtar gör att fler väljer att ställa bilen hemma och istället åka kollektivt till jobbet vilket både minskar trängseln på vägarna och samtidigt vår klimatpåverkan.. Det är otroligt roligt att se att våra pendelbåtssatsningar uppskattar och att fler resenärer hittar nya pendlingsvägar.

Oppositionsregionrådet Jens Sjöström (S):

– Det är glädjande att se att fler väljer att resa med linje 80 och att den byggs ut när behovet finns. Kollektivtrafiken ska vara flexibel och lyhörd för resenärernas behov. Nu hoppas vi även att den blågröna majoriteten visar mer engagemang för att stärka skärgårdstrafiken generellt. I många fall är båten det enda alternativet för resenärerna.

Utökas med ett fartyg

I mars kommer Sjövägen att få ett nytt fartyg. Totalt trafikerar då sju fartyg Sjövägen. Det nya fartyget kommer att ta 98 passagerare. En månad senare, i april, kommer det nya fartyget att ersättas med ett fartyg som kan ta ännu fler passagerare, 190 resenärer. Det större fartyget kommer att trafikera Sjövägen fram till 29 september.

I januari nästa år kommer Sjövägen att förlängas och kommer då även att angöra Mor Annas brygga på Lidingö, Norra Djurgårdsstaden, Ropsten, Tranholmen, Djursholms torg och Storholmen.

ANNONS