ANNONS

Kraftig smäll vid Mälarhöjdens skola

Någonting smällde på fotbollsplanen vid Mälarhöjdens skola.
Någonting smällde på fotbollsplanen vid Mälarhöjdens skola.
Flera personer blev vittne till en explosion vid Mälarhöjdens skola vid 20-tiden på måndagen. Efteråt hittades en sprayburk vid platsen.
– Det var verkligen ingen liten smäll, säger Lina Carnerud Örner.
ANNONS

Lina Carnerud Örner var på väg till träningen när hon såg ett tiotal ungdomar tända på något vid fotbollsplanen och springa i väg. Lina var på väg fram för att släcka branden med sin vattenflaska när någon ropade att det skulle sprängas.

– Efter några minuter så smäller det och det var verkligen ingen liten smäll. Det var som en liten hemmagjord bomb, som ett eldklot, säger Lina Carnerud Örner.

Lina Carnerud Örner

Lina Carnerud Örner blev vittne till smällen. Foto: Privat

Flera personer blev vittne till explosionen och Lina beskriver det som ren tur att ingen kom till skada. Efteråt hittade Lina en sprayburk som hölls fast av stora stenar.

– Jag vet inte om det var för att den inte skulle flyga i väg. Vem som helst hade kunnat gå fram till den, det var mest det jag blev upprörd över. Min största oro kring detta är att det är på skolans område och att ungdomarna som gör detta kan skada sig ordentligt själva också, säger Lina.

Liknande smäll samma kväll

Lina beskriver att smällandet fortsatte under kvällen.

– Det har varit sånt här bus från och till, fyrverkerier och smällare. Jag hörde en rejäl smäll vid tolvtiden och såg några som sprang mot skogen. Jag vet inte vad det var som smällde då, men det lät som något liknande, säger Lina.

Mitt i har sökt polisen som ska återkomma i ärendet.

ANNONS
ANNONS