ANNONS

Kraftigt missnöje hos polisen på Norrmalm

Norrmalmspoliserna är missnöjda med arbetsgivaren och menar att arbetsmiljön är katastrofal.
ANNONS

Poliserna som patrullerar gatorna i lokalpolisområde Norrmalm skriver i ett öppet brev till sin arbetsgivare att man tycker att arbetssituationen är sämre än någonsin. Man anser sig ha för mycket att göra, för dålig lön och en allmänt dålig arbetsmiljö.

– Min inställning är att jag inte har någon funktion om jag inte har medarbetare som känner att de inte har förutsättningar att utföra sina arbetsuppgifter, säger Towe Skjöld, chef för lokalpolisområde Norrmalm:

Efter att brevet skickades har Towe Skjöld sett till att möta de flesta poliser i både yttre och inre tjänst för att prata om situationen. Norrmalmschefen har även informerat om det arbete som redan pågår för att förbättra polisernas förhållanden.

Polisen genomgår nu en stor omorganisation vilket innebär att man inventerar hur lägesbilden ser ut och därefter dimensioneras resurserna. Det är då man kan avgöra hur många som måste jobba när, var och hur. Det kan också bli aktuellt att utöka antalet poliser på Norrmalm.

Ska de boende på Norrmalm känna oro?

– Nej, det tycker jag inte. Varje dag och varje tid på dygnet har vi poliser i yttre tjänst och vi kommer se till att vi resursstärker där det är högst tryck. De poliser som skrivit brevet är tydliga med att de känner lojalitet i sitt uppdrag och att de har en stor vilja att fortsätta verka i sitt yrke, säger Towe Skjöld.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vasastan direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.