TIPS: Så kramar du ur det sista av kultursommaren

Kolla på film under bar himmel med Greta Garbo på duken – en i raden av kulturhändelser de närmaste veckorna.
Kolla på film under bar himmel med Greta Garbo på duken – en i raden av kulturhändelser de närmaste veckorna.
Sommaren börjar lida mot sitt slut, men det kryllar fortfarande av spännande kultur att uppleva. Här är fem heta kulturtips för de närmaste veckorna i Solna och Sundbyberg

Utomhusbio

Garbo på duken i det fria

Stiftelsen Filmstadens Kultur ordnar den 25 augusti utomhusbiokväll i Filmstaden i Solna, som avslutning på evenemanget Filmstadens dag. Filmen som visas är Ernst Lubitschs 80 år gamla spionkomedi Ninotchka, där Greta Garbo spelar rollen som Nina Ivanovna, som skickas på hemligt uppdrag från Moskva till Paris. Filmen blev en stor succé och flerfaldigt Oscarsnominerad.

Visningen är gratis och startar klockan 20.

Utställning

Se gudinnor på konsthallen

I utställningen Goddess Rising i Solna konsthall ställer konstnären Anna Lindberg ut zodiakens gudinnor, med inspiration från en rad olika kulturer. En lek med grafiska mönster och mytologiska attribut, linoleumtryck, collage och måleri har resulterat i en serie moderna gudinnemålningar i stort format. Utställningen pågår fram till den 30 augusti.

Allsång

Kvitterkväll i parken

Den 20 augusti är det allsång i Tornparken i Sundbyberg under ledning av Lis Jakobsson och Wole Odunlami med husband. Allsången pågår mellan klockan 18 och 19.

Konsert

Musikupplevelser i naturskön miljö

På lördag är det dags för Diggiloo-konsert i den anrika slottsparken vid Ulriksdals Slott. Räkna med en musikalisk fest för alla åldrar. Dagen efter är det åter konsert i den natursköna slottsparken, då med Weeping Willows på scen.

Barnteater

Prinsessan på ärten på Bristol

Med premiär nu på lördag och därefter fem lördagar och söndagar framåt spelas en pjäs som bygger på H.C Andersens saga om Prinsessan på ärten från 1835 på Kulturscen Bristol i Sundbyberg.

Med helt nytt manus av Leif Grönqvist som skrivit och regisserat Peter Pan i våras utlovas ett äventyr med mycket spänning.