Kraschade rattfull på Biblioteksgången i Täby

27-åringen körde in i ett fundament på Biblioteksgången.
27-åringen körde in i ett fundament på Biblioteksgången.
En 27-årig man får två månaders fängelse av Attunda tingsrätt efter att han kört berusad med en liten lastbil på Biblioteksgången i centrala Täby.

En 27-åring man hade varit ute och festat i Täby i april i år när han valde att sätta sig bakom ratten på sin företagsbil. Bilen var en mindre lastbil och han körde den i hög hastighet på Biblioteksgången i Täby i sällskap med en kompis som satt på passagerarsidan.

Vittnen nästan påkörda

Vittnen såg hur bilen kom farande och de uppger för rätten att de nästa blev påkörda av den framrusande lastbilen. De uppskattar att den kunde ha kört så fort som 60 km/h.  Den fortsatte längs med Biblioteksgången innan den körde in i ett fundament där den blev ståendes.

Efter en stund klev en person ut ur passagerarsidan som vittnena hjälpte. Därefter öppnades dörren på förarsidan och den nu dömde 27-åringen klev ut – med 1,64 promille i kroppen – och med näsblod i ansiktet. Han kördes till Danderyds sjukhus med ambulans.

En dyr historia

27-åringen har själv mycket vaga minnen av händelsen och kan inte komma ihåg att han ens kört bilen. Det enda han kommer ihåg är att han klev ut på förarsidan efter kollisionen.

Förutom ett fängelsestraff på två månader blir vansinnesfärden i Täby också dyr för 27-åringen. Han ska betala 106 004 kronor till företaget som leasade bilen. Den blev så pass skadad att den inte gick att reparera, utan skickades till skroten.