ANNONS

Kraschade sin pappas bil – vännerna skadades

Bilen blev rejält kvaddad efter kraschen, visar polisens förundersökningsprotokoll.
Bilen blev rejält kvaddad efter kraschen, visar polisens förundersökningsprotokoll.
En 17-åring Väsbybo körde tre vänner i sin pappas bil när han missade en avfart vid Rotebro. I nästa stund han körde in i en mur och två av passagerarna fick livshotande skador. Nu har han åtalats för grovt rattfylleri, grovt vållande till kroppsskada, grov vårdslöshet i trafik och grov olovlig körning.
ANNONS

Den 17-årige pojken misstänks för att olovligen ha tagit sin pappas bil för att ta sig till en fest i Väsby, tillsammans med en jämnårig flicka, i september förra året.

17-åringen ville visa upp bilens sportsystem och har själv uppgett att han druckit flera öl. Foto: Polisen

Under festkvällen ska han, enligt vittnesmål, även ha plockat upp ytterligare två vänner, för att visa bilens prestanda. Kvällen, som ägde rum september förra året, slutade med 17-åringen missade en avfart på E4:an vid Rotebro och körde in i en vägskylt och sedan in i en mur en bit från vägen.

Passagerare fick livshotande skador

Pojken och flickan, även hon minderårig vid händelsen, klarade sig med relativt lindriga skador, jämfört med de båda vännerna i baksätet som fick livshotade skador på inre organ. Samtliga fördes till Karolinska sjukhuset, varav en fick transporteras med helikopter.

Alla klarade sig med lyckligtvis livet i behåll.

Föraren ångerfull efter bilkraschen

Passagerarna berättar i förhören att föraren varit mycket ångerfull efter bilkraschen.

17-åringen står nu åtalad för grovt rattfylleri, grovt vållande till kroppsskada, grov vårdslöshet i trafik och grov olovlig körning. Han erkänner olovlig körning och rattfylleri av normalgraden, förnekar grov vårdslöshet i trafik och varken erkänner eller förnekar grovt vållande till kroppsskada.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.