ANNONS

Krävde sex för att återlämna tappad mobil

ANNONS

En 22-årig kvinna upptäckte förra fredagen att hennes mobil var borta efter en utekväll. När hon ringde telefonen svarade en man. Hon föreslog att de skulle träffas dagen därpå så att hon kunde få tillbaka mobilen och ge honom hittelön.

– Då sa han ”nej, jag vill inte ha pengar, utan sex”, berättar hon.

22-åringen väckte sina föräldrar och de ringde polisen, som uppmanade henne att fortsätta prata med mannen.

– Han blev mer och mer otrevlig. Han sa att det inte var lönt att jag ringde polisen eller kom och träffade honom tillsammans med någon. Sen sa han att hans kompis skulle komma med min telefon efter sexet.

Efter flera samtal bestämde de träff på McDonald’s på Fridhemsplan. Det mannen inte visste var att han hade fått signalement på en civilpolis i stället för på 22-åringen. En 28-årig man kom sedan in på restaurangen och gick rakt i famnen på civilpolisen.

Mannen anhölls misstänkt för stöld och försök till sexuellt tvång, men släpptes snabbt igen. Förundersökningen lades ned eftersom det saknades bevis på att det var han som hade talat i telefonen. Mobilen har heller inte återfunnits.

Efter händelsen är det framför allt ilska som den 22-åriga kvinnan känner.

– Jag är bara jävligt förbannad. Det är rent uppenbart att han inte var ute efter mobilen utan bara använde den som lockbete, säger hon.

En liknande incident ska enligt ett åtal ha inträffat i höstas efter att en tjej glömde sin mobil på ett uteställe på Kungsholmen. Den man som hittade mobilen då ska ha mejlat till tjejen och skrivit han att han ville ha pengar och oralsex i utbyte mot mobilen.

ANNONS

Den 26-årige mannen, hemmahörande på Kungsholmen, har åtalats för försök till utpressning, försök till sexuellt tvång och olovligt förfogande.

Då sa han ’nej, jag vill inte ha pengar, utan sex’.22-åriga kvinnan