ANNONS

Krävdes på sex för stulen mobil

Den 22-åriga Sollentunabon blev bestulen på sin mobil.

När hon ringde upp den svarade en man – som krävde sex för att lämna tillbaka den.
ANNONS

Sollentunabon larmade polisen.

Det var förra fredagen som kvinnan från Sollentuna besökte en nattklubb på Birger Jarlsgatan med sina vänner. När hon hoppade i en taxi på Kungsgatan på väg hem upptäckte hon att mobilen var borta. Från en annan telefon ringde hon sin mobil om och om igen. Till slut svarade en man.

– Först blev jag bara lättad att någon hade hittat den, säger 22-åringen.

Hon föreslog att de skulle träffas dagen därpå så att hon kunde få tillbaka mobilen och ge honom en hittelön.

– Då sa han ”nej, jag vill inte ha pengar, utan sex”, berättar hon.

22-åringen väckte sina föräldrar och de ringde polisen, som uppmanade henne att fortsätta prata med mannen.

– Han blev mer och mer otrevlig. Han sa att det inte var lönt att jag ringde polisen eller kom och träffade honom tillsammans med någon. Sen sa han att hans kompis skulle komma med min telefon efter sexet.

Efter flera samtal under natten bestämde de träff på McDonald’s på Fridhemsplan. Det mannen som hade kvinnans mobil inte visste var att han hade fått signalement på en civilpolis i stället för på 22-åringen.

En 28-årig man stegade sedan in på restaurangen och gick rakt i famnen på civilpolisen.

ANNONS

28-åringen anhölls misstänkt för stöld och försök till sexuellt tvång. Enligt vice chefsåklagare Malin Palmgren nekade mannen till anklagelserna och menade att det fanns en anledning till att han gick fram till polisen, vad han sa vill hon inte berätta. Åklagaren beslutade att släppa honom.

– Det gjorde jag för att jag inte kunde bevisa att det är han som har begått brotten. Jag lade samtidigt ner förundersökningen med anledning av att det inte fanns bevis. Han hade inte telefonen på sig och det kan ju ha varit någon annan som har ringt till kvinnan, säger Malin Palmgren.

Efter händelsen är det framför allt ilska som den 22-åriga kvinnan känner.

– Jag är bara jävligt förbannad om jag ska vara ärlig. Det är rent uppenbart att han inte var ute efter mobilen utan bara använde den som lockbete, säger hon.