S: ”Vi kräver åtgärdsplan för färdtjänsten”

xxx
Förseningarna ökar inom färdtjänsten. Talla Alkurdi (S) kräver åtgärder.
Förseningarna inom färdtjäntsen fortsätter att öka. Igår avslöjade Mitt i även, att äldre som klagar på förseningar kompenseras med biobiljetter.
Nu kräver Socialdemokraterna i Stockholms läns landsting åtgärder.

Igår kunde Mitt i berätta att förseningarna inom färdtjänsten fortsätter att öka. 

Socialdemokraterna i Stockholms läns landsting kräver nu en åtgärdsplan så att ökade förseningarna inte leder till att förra årets problem upprepas – då blev resenärer stående i snö och kyla i väntan på färdtjänstbilar som ibland aldrig kom.

 ” Skandalerna inom färdtjänsten fortsätter, vi kräver en åtgärdsplan”

– Skandalerna inom färdtjänsten fortsätter. Nu måste de styrande Moderaterna ge svar på hur resenärerna ska få bättre färdtjänst. Vi kräver en åtgärdsplan, säger oppositionslandstingsrådet Talla Alkurdi (S).

Hon menar att en stor del av problemet med förseningar och inställda bilar är att chaufförerna får så dåligt betalt för färdtjänstresor att de hellre tar andra körningar.

– I grund och botten handlar detta om att moderaterna drivit igenom ett prispressaravtal. Då är det självklart att förarna väljer andra körningar som ger mer betalt. Vi kräver kollektivavtalsenliga villkor, säger oppositionslandstingsrådet Talla Alkurdi (S).

Så mycket har förseningarna ökat

Andel försenade färdtjänstresor de senaste åren. Mellan 11 och 20 minuters försening ses som ”mindre försening”. Vid över 20 minuters försening träder resegarantin in.

Källa SLL 

Mitt i söker Moderaterna i Stockholms läns landsting för en kommentar.

Artikeln uppdateras.