Kräver doftförbud även på MoS

Doftstopp även här i framtiden?
Doftstopp även här i framtiden?
Förbjud doftsättning även i Mall of Scandinavia. Det skriver Astma- och Allergiförbundet i ett brev Miljö- och hälsoskyddsnämnden.

Länsstyrelsens beslut om att Solna centrum måste sluta doftsätta sin inomhusmiljö har knappt hunnit svalna. Men Astma- och Allergiförbundet är på offensiven och har redan lämnat in en skrivelse till Miljö- och hälsoskyddsnämnden i Solna om ytterligare åtgärder.

Den här gången är det Mall of Scandinavia som är i skottlinjen. I ett yttrande ber man nämnden att besluta om att även doftsättning i jättegallerian inte ska få förekomma.

Doftsättningen kan göra känsliga människor sjuka. Andningssvårigheter, huvudvärk, yrsel och trycker över bröstet är några symptom som kan förekomma, skriver man.

När Mitt i Solna skrev om doftstoppet i Solna centrum jublades det på sociala medier. En läsare skriver till tidningen att hon hoppas att även Mall of Scandinavia, som har samma ägare som Solna centrum, tar bort dofterna.

Hon fick nämligen svåra allergiska besvär efter sitt senaste besök.

”Jag var i Mall of Scandinavia hela dagen igår för shopping och restaurangbesök. Min näsa började rinna och rann konstant under min vistelse där. Kände också lukter här och var i hela gallerian. Det gick först över dagen efter, så jag är säker på att det berodde på inomhusklimatet. Det liknade allergi som jag får av pollen. Jag undrar också över hur personalen mår som jobbar där – på kort/lång sikt”, skriver hon.

Lokaltidningen Mitt i har sökt företrädare för Unibail-Rodamco.