Kräver fängelse för sexövergrepp på förskola

Rättegången mot mannen som misstänks för att ha förgripit sig sexuellt på flera förskolebarn är över och åklagaren vill att han döms till fängelse.
Rättegången mot mannen som misstänks för att ha förgripit sig sexuellt på flera förskolebarn är över och åklagaren vill att han döms till fängelse.
Rättegången mot den tidigare förskoleanställde mannen i Upplands-Bro är avslutad.

Åklagaren yrkar på fängelsestraff.

– Jag har samma uppfattning som tidigare, att den bevisning som finns räcker för en fällande dom. Nu får vi avvakta och se vad tingsrätten tycker, säger Åsa Andersson, åklagare.

Rättegången inleddes den 25 januari och avslutades i fredags. Bevisningen har bland annat bestått av flera inspelade förhör med barnen.

Mannen, som tidigare var anställd som barnskötare på en förskola i Upplands-Bro, misstänks för att ha förgripit sig sexuellt på fyra barn under perioden sommaren 2012 fram till juni 2015.

I nuläget finns ingen teknisk bevisning i målet.

– Det är barnens utsagor i kombination med vad barnen själva har sett vid sidan av de egna övergrepp och vad som framkommit i samtal med barnens föräldrar som gör att jag anser att bevisningen räcker. Jag yrkar på fängelsestraff, säger Åsa Andersson.

Ingen av de andra anställda ska ha bevittnat några övergrepp på förskolan.

– Det har funnits perioder när endast en i personalen har varit tillsammans med barnen och de övriga varit på rast, säger Åsa Andersson.

Domen kommer fredagen den 19 februari.

Mitt i har sökt mannens advokat för en kommentar.