ANNONS

Gröna Lund kräver staten på förlorade intäkter

Gröna lund
Att Gröna Lund tvingas hålla stängt i sommar är ett hårt slag mot verksamheten och nu kräver man staten på förlorade intäkter.
– Vi ställs på bar backe. Det är en omöjlig situation, säger Gröna Lunds vd Magnus Widell till TT.
ANNONS

Nyligen kom dråpslaget för Gröna Lund och andra nöjesparker runt om i landet att regeringen inte undantar nöjesparkerna från förbudet mot allmänna sammankomster med mer än 50 deltagare.

Därmed ställdes hela säsongen in för Gröna lund.

Gröna Lund håller stängt i sommar

Nu kräver Svenska nöjesparksföreningen staten på 1,5 miljarder kronor i ersättning för förlorade intäkter under sommaren, rapporterar TT.

– Det är oansvarigt av regeringen att ge oss ett näringsförbud utan att komma med någon idé om hjälp. Vi ställs på bar backe. Det är en omöjlig situation, säger Magnus Widell, vd för Gröna Lund och ordförande för Svenska nöjesparksföreningen, till TT.

För Parks and Resorts, som äger Gröna Lund, Skara Sommarland, Furuvik och Kolmården handlar det om ett tapp på 83 procent av omsättningen, vilket innebär mer än 850 miljoner kronor.

Ville släppa in 3 500 besökare

Grönan ville begränsa antalet gäster till omkring 3 500 personer utspridda över dagen, med hjälp av förbokade biljetter. Men Folkhälsomyndigheten avrådde regeringen från att lyfta begränsningen om 50 besökare.

– Det här är en stor besvikelse. Vi hade förberett oss på att öppna på ett coronasäkert sätt, men om Gröna lund som har 38 000 kvadratmeter bara får släppa in 50 personer då har vi ingen möjlighet att hålla öppet, sa Annika Troselius, informationschef på Parks and resort till Mitt i när regeringens besked kom den 22 juni.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Östermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.