ANNONS

Kritiken växer mot valet av Bodström

Bodström
Nu kräver flera politiker att Bodström stoppas från toppjobb.
Kritiken mot valet av Thomas Bodström som landshövding växer. Bodström försvarar sig med att han satt under en så pass kort period.
ANNONS

I augusti utsågs Thomas Bodström till ny landshövding i Stockholms län. Valet har tidigare kritiserat av Pensionsmyndigheten och nu växer kritiken.

Även Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöström och Liberalernas ekonomisk-politiske talesperson Mats Persson är kritiska till valet på grund av Bodströms ledarskap i det skandalomsusade pensionsbolaget Allra.

– Skandalen i Allra är mycket allvarlig, det finns misstankar om mycket grov ekonomisk brottslighet och det kan ha försvunnit en kvarts miljard. Att det dessutom är pensionärernas pengar gör det ännu allvarligare. I det här läget belönar man en partikamrat med detta fina uppdrag, det går inte att försvara, säger Jonas Sjöstedt till Svenska Dagbladet.

 

Efter skandalen har den politiskt tillsatta pensionsgruppen krävt hårdare krav på premiepensionfonder. Mats Persson, Liberalernas ekonomisk-politiske talesperson som sitter i pensiongruppen är kritisk till valet av Bodström

– Jag är mycket kritisk. Å ena kräver staten via Pensionsmyndigheten en kvarts miljard i skadestånd från Allra, å den andra utser man en av styrelseledamöterna i bolagets styrelse till landshövding. Blotta misstanken om att han fått posten för att han tillhör rätt partibok borde få regeringen att tänka om, säger Persson till Dagens Nyheter.

Thomas Bodström svarar på kritiken och menar att det inte är så allvarlig eftersom han satt i styrelsen under en så pass kort period.

ANNONS

– Jag vet ju att jag inte gjort något fel under det halvår som jag satt i styrelsen, säger Bodström till Svenska Dagbladet.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.