M kräver att stoppade omklädningsrum utreds

Grimsta ishall Hässelby Kälvesta HC Bo Sundin (M)
”Budgethaveri”, säger Bo Sundin (M) om stoppade bygget av omklädningsrum i Grimsta ishall.
Bo Sundin (M), vice ordförande i idrottsnämnden.
Bo Sundin (M), vice ordförande i idrottsnämnden.
Felicia Levin, center, Hässleby Kälvesta HC, född: 2003-12-17, var med och vann Stålbucklan med Stockholm
Alva Hellqvist, back, Hässelby Kälvesta HC, född: 2002-06-04, var med och vann Stålbucklan med Stockholm
Hässelby Kälvesta HC:s Alva Hellqvist och Felicia Levin tvingas byta om med killar.
Moderaterna är skarpt kritiska till att Stockholms stad saknar pengar att renovera omklädningsrummen på Grimsta IP. Något som tvingar flickor att byta om med killar.
M kräver nu en granskning av de senaste årens större idrottsinvesteringar.

Som Lokaltidningen Mitt har berättat tidigare tvingas hockeyspelande flickor byta om med killar på Grimsta IP. Stockholms stad har stoppat den planerade renoveringen bygget av fler omklädningsrum eftersom det saknas pengar.

M: ”Budgethaveri”

”Moderaterna i idrottsnämnden kallar det för budgethaveri och kräver nu att det genomförs en granskning av de senaste årens större investeringar”, skriver Bo Sundin (M), vice ordförande i idrottsnämnden i ett mejl till Mitt i.

Flera idrottsbyggen har blivit dyrare

Han och Moderaterna har tidigare uppmärksammat att flera idrottsinvesteringar i Stockholm har blivit betydligt dyrare än planerat.

”Ungdomarna tvingas ta konsekvenserna”

– De återkommande fördyringarna slukar pengar som hade kunnat gå till att renovera omklädningsrummen. Stockholmarna betalar skatt som man tror ska gå till förbättrade idrottsmöjligheter i stan, istället försvinner pengarna i ett svart hål och ungdomarna tvingas ta konsekvenserna av det. Jag kommer kräva svar av den socialdemokratiskt ledda majoriteten i idrottsnämnden och idrottsborgarrådet Bjuggren (S) varför detta kan ske, säger Bo Sundin.