Min lokala hjälte

Kreativ koreansk fluga till Rindö

Bygge med 4D frame. Materialet är populärt i Korea där många byggtävlingar ordnas. Även Tekniska museet i Stockholm har haft byggtävlingar med 4 D frame.
Bygge med 4D frame. Materialet är populärt i Korea där många byggtävlingar ordnas. Även Tekniska museet i Stockholm har haft byggtävlingar med 4 D frame.
I morgon besöker ungdomar från Korea Redutten på Rindö. Ungdomarna visar koreanska lekar och bygger tillsammans med Vaxholmsbarnen med det legoliknande materialet 4D frame.

Egentligen är konstruktionsmaterialet 4D frame inte nytt för Vaxholms barn. I våras tävlade elever från Norrbergsskolan på Tekniska museet i att skapa med det.

Men för dem som inte stiftat bekantskap med det koreanska lek- och konstruktionsmaterialet finns en chans i morgon, tisdag klockan 10-12 på Redutten, Rindö.

Då kommer man att kunna skapa både med 4D frame och super 4D frame – en större variant av det legoliknande materialet. På plats finns också koreanska ungdomar som inspirerar och visar vad man kan bygga. Ungdomarna har koppling till forskning men i morgon ska även andra typer av kreativitet få spira.

– Det här materialet är inte bara matematiskt och tekniskt. Det är konstnärligt också. Det liknar lego men du kan jobba mer med andra former, säger Katinka Leo som jobbar med lärmiljöer på Vaxholms kommuns utbildningsförvaltning.

Morgondagens evenemang är ett samarbete mellan Vaxholms kommun, Sinneslabbet på Överby förskola och en nordisk utbildningsorganisation som tillhandahåller materialet i Sverige.

Det är gratis att delta och ingen föranmälan krävs.