ANNONS

Krisande Skansen kan räddas – omfattas av åtgärdspaket

Skansen
Exakt hur mycket pengar Skansen får i stöd är ännu inte klart.
Förra veckan presenterade Kulturdepartementet sina nya åtgärder för att hjälpa kulturinstitutioner. Något som påverkar Skansen, som tidigt hamnade i ekonomisk kris på grund av coronaviruset.
ANNONS

I slutet av mars slog Skansen larm att besökarna minskat med 90 procent och att pengarna höll på att ta slut. Vdn  John Brattmyhr sa då att de hade pengar att klara sig till månadsskiftet maj-juni.

”Glädjande besked”

Exakt hur fördelningen av åtgärdspaketet kommer se ut är inte beslutat. Men enligt ett pressmeddelande från Skansen så meddelar regeringen att kompensationen för det mesta kommer ligga på mellan 70 och 80 procent av de beräknade intäktsbortfallet.

– Vad bidraget betyder för Skansens verksamhet framåt kommer vi kunna ta ställning till när vi har fått definitivt beslut om stödets ekonomiska omfattning. Att Skansen omfattas av detta stöd är dock ett mycket positivt och glädjande besked, säger John Brattmyhr, Skansens vd i pressmeddelandet. 

Allmänhetens stöd

Innan det nya åtgärdspaketet så kom stöd från allmänheten.

Helgen efter larmet om ekonomisk kris så sålde Skansen 8 000 årskort och souvenirer för 300 000 kronor. Totalt ska friluftsmuseet fått in cirka tre miljoner kronor den helgen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.