ANNONS

Krisbroschyr till alla hushåll på Lidingö

Lidingö stad ger ut broschyr om krisberedskap.
Lidingö stad ger ut broschyr om krisberedskap.
Lidingö stad skickar för första gången ut en krisberedskapsfolder till sina invånare. Broschyren ger konkreta tips inför större kriser som strömavbrott, extremväder, vattenbrist och terrorhot.
ANNONS

Broschyren Om krisen kommer skickas ut till invånare och företag tillsammans med Lidingö stads tidning Vårt Lidingö.

Skriften innehåller en rad konkreta tips om sådant som invånarna kan göra vid en större kris – och inför en kris, i beredskapssyfte. Det är tips om allt från viktiga telefonnummer till ficklampor, stearinljus, konserver och annat ”bra att ha”.

Första gången

– Det är första gången vi informerar på detta sätt såvitt jag vet, säger Martin Västberg, säkerhetschef vid Lidingö stad.

Skälen till broschyren är flera, fortsätter Martin Västberg. Ett är sommarens händelse när Hesa Fredrik (VMA, ”Viktigt meddelande till allmänheten”) tjöt vid fel tillfälle.

Vill informera

– Vi märkte att människor inte visste hur de skulle reagera. Det här är ett sätt att informera om vad invånarna kan göra vid en kris, säger Martin Västberg.

– Sedan är det också så att ett tungt ansvar ligger på den enskilde vid en större kris. Det är i första hand invånarnas eget ansvar att se till att de har värme, mat och vatten. Den här broschyren är ett sätt att väcka lite medvetenhet kring det.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.