ANNONS

Krisen i MP: Dan Gahnström börjar inte tjänsten

Dan Gahnström (MP).
Dan Gahnström (MP).
Dan Gahnström (MP) börjar inte jobba på regeringskansliet.

– Vi har haft ett samtal och gemensamt kommit fram till att han inte börjar tjänsten, säger Per Ängquist (MP), statssekreterare i statsrådsberedningen, till Dagens Nyheter.
ANNONS

Det har varit blåsigt kring Botkyrkas kommunalråd Dan Gahnström (MP) en tid. Han var ordförande för tekniska nämnden som ett samlat revisorkollegium inte ville bevilja ansvarsfrihet för när årsredovisningen för 2015 klubbades i vid kommunfullmäktige i torsdags.

I dag var det tänkt att han skulle börja jobba som tjänsteman på regeringskansliet. Men så blir det inte. På söndagskvällen berättade DN att Gahnström inte börjar. Till Mitt i Botkyrka Salem säger Dan Gahnström (MP).

– Det är riktigt att Per Ängquist och jag blev överens om att jag inte börjar jobba på regeringskansliet som situationen nu är. Det är tråkigt men MP är i dag ett mycket nervöst parti som står inför en kongress där bland annat språkrörsvalet kommer att stå i centrum.

Han fortsätter:

– Jag har lämnat mina uppdrag som kommunalråd och ordförande i tekniska nämnden. Det ligger fast. Exakt vad jag ska göra i framtiden funderar jag över. En sak är dock klar, politiskt sysslolös kommer jag inte att vara.

Miljöpartiet i Botkyrka har valt tidigare politiska sekreteraren Fredrik Olsson till ny ledare för partiet.

– Jag har redan börjat mitt arbete som kommunalråd och det är trots omständigheterna kul att få arbeta i Sveriges klimatsmartaste kommunala organisation, säger Fredrik Olsson, och understryker att det är något han kommer att forsätta vara trots att situationen för Gahnström förändrats.

När skiftet offentliggjordes berättade Fredrik Olsson att han flyttat från sin bostadsrätt i Fredhäll och tills vidare bor i en bostad i Dan Gahnströms garage i Tullinge, men att han avsåg att köpa en bostadsrätt någonstans i Botkyrka.

En politiker ska bo i den kommun som den företräder och att Fredrik Olsson flyttar in för att få toppjobbet i den politiska ledningen i Botkyrka har även det varit föremål för kritik. Dagens Nyheter mötte förra veckan Fredrik Olsson när han kom ut från sin port i Fredhäll. Huruvida det också ligger till grund för att Gahnström inte börjar jobba på regeringskansliet är ännu oklart.

ANNONS

– Det är en knepig rapportering från DN. Min bostadsort är Botkyrka och jag hade när de frågade mig redan köpt en bostadsrätt i Botkyrka. Jag hyr också en gästlägenhet men det finns nätter när jag velat vara mer privat, det borde också vara just en privatsak, säger Fredrik Olsson till Mitt i Botkyrka Salem

Per Ängquist (MP), statssekreterare i statsrådsberedningen, säger till Dagens Nyheter att han ”inte vill recensera det som har hänt i Botkyrka”.

Läs även: Tuff debatt i fullmäktige om tekniska nämnden

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.